Wellens met vertrouwen bij slottijdrit Bessèges, Theuns en Würtz gaan 'all-in' Wielrennen
Wielrennen

Wellens met vertrouwen bij slottijdrit Bessèges, Theuns en Würtz gaan 'all-in'

Wellens met vertrouwen bij slottijdrit Bessèges, Theuns en Würtz gaan 'all-in'

Tim Wellens begint met veel vertrouwen aan de slotetappe van de Étoile de Bessèges. De Belg verdedigt een riante voorsprong op Edward Theuns en Mads Würtz Schmidt, die op hun beurt nog geen al te grote ambities voor het algemeen klassement uitspreken.

'Als ik in de tijdrit goede benen heb, zal het moeilijk zijn om die voorsprong nog kwijt te spelen', laat Wellens bij Sporza weten. Hij denkt dat het parcours hem wel moet liggen: 'Iedereen kan een zwakke dag hebben, maar de tijdrit past wel bij me. Eerst is het acht kilometer vlak, waarna er een klim volgt. Dat is echt iets voor mij.'

Theuns en Würtz Schmidt denken niet aan eindwinst

Wellens verdedigt 44 seconden op Theuns, die denkt met een goede dag de top vijf veilig te kunnen stellen. Hij zegt 'all-in' te gaan, al geeft hij in een video van zijn ploeg toe dat top tien in het eindklassement zijn eigenlijke doelstelling is. Hij herinnert zich de keer dat hij in dezelfde rittenkoers als klassementsleider aan de slottijdrit begon. Dat liep niet geweldig af voor hem: hij eindigde 25e, waardoor hij zijn leidende positie verloren zag gaan.

Ook Würtz Schmidt heeft nog niet al te hoge verwachtingen. 'Vandaag zal ik all-in gaan', vertelt hij in een video na de vierde etappe. Over een mogelijke eindwinst heeft hij het niet, daar hij al ruim driekwart minuut achterstand heeft op Wellens: 'Iedereen zal voor de seconden vechten, maar ik hoop dat ik mijn plek in de top drie kan behouden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws