Wereldkampioenen Evenepoel en Van Vleuten krijgen prestigieuze prijs Vélo d'Or voor hun prestaties in 2022 Wielrennen
Wielrennen

Wereldkampioenen Evenepoel en Van Vleuten krijgen prestigieuze prijs Vélo d'Or voor hun prestaties in 2022

Wereldkampioenen Evenepoel en Van Vleuten krijgen prestigieuze prijs Vélo d'Or voor hun prestaties in 2022

Remco Evenepoel en Annemiek van Vleuten zijn uitgeroepen tot winnaars van de Vélo d'Or, een officieuze jaarprijs voor wielrenner en wielrenster van het jaar 2022. Deze wordt uitgeroepen door het Franse wielertijdschrift Vélo Magazine, dat internationale journalisten raadpleegt voor een stem.

Evenepoel volgt Tadej Pogacar op met zijn overwinning en heeft zijn prijs uiteraard te danken aan de fenomenale prestaties die hij leverde in 2022. Op zijn erelijst van afgelopen seizoen prijken onder meer het WK wielrennen, de Vuelta a España, Luik-Bastenaken-Luik en Clasica San Sebastian. Wout van Aert maakte het Belgische feestje compleet door als tweede te eindigen, voor Tadej Pogacar en Tourwinnaar Jonas Vingegaard.

Van Vleuten kreeg de eer om de eerste Velo d'Or Femmes te krijgen. Met haar overwinningen in de Tour de France Femmes, Giro Donne, Challenge La Vuelta, het WK wielrennen en tal van andere koersen was er voor deze prijs eigenlijk ook geen andere winnares mogelijk. Lotte Kopecky eindigde op een straatlengte afstand als tweede, voor Pauline Ferrand-Prévot.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news