Wie is wanneer top en wie wordt er beter? Analisten dichten Evenepoel mooie kansen toe en vrezen voor Pogacar Wielrennen
Wielrennen

Wie is wanneer top en wie wordt er beter? Analisten dichten Evenepoel mooie kansen toe en vrezen voor Pogacar

Wie is wanneer top en wie wordt er beter? Analisten dichten Evenepoel mooie kansen toe en vrezen voor Pogacar

De etappe over de Galibier maakte gisteren een hoop duidelijk, maar duidt er ook op dat de Tour lekker lang spannend zal blijven. Dat denken althans de analisten die de Franse drieweekse nauwlettend volgen. Tadej Pogacar heeft momenteel meer inhoud dan Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel, maar bij de eerste grote slag verloren beide mannen niet bijster veel terrein. Maken we ons op voor een prachtige driestrijd?

Sven Nys was bij Sporza helder over zijn inzichten wat betreft de eerste bergclash. 'Ik zie alles iets dichter bij elkaar liggen dan vorig jaar. Het zou zomaar eens kunnen dat we aan het einde van de Tour minieme verschillen gaan hebben. In het openingsweekend hadden we grotere verschillen verwacht. In de tijdrit gaan we een nieuw referentiepunt krijgen, niet alleen van Jonas Vingegaard maar ook van Remco Evenepoel', stelt de voormalig veldritkoning.

'Pogacar zal in principe niet meer verbeteren, Evenepoel kan vrijdag het geel pakken'

Christoph Vandegoor bespreekt nog een ander belangrijk punt, dat te maken heeft met de Giro d'Italia van Pogacar. 'Normaal gesproken zit Pogacar nu aan zijn top. In principe verwachten we niet dat hij nog zal verbeteren.' De Belgen kunnen zich nu lekker maken voor een (hopelijk) stijgende lijn in de vorm van Evenepoel. 'In de twee tijdritten, waar hij in mijn ogen de grote favoriet is, zal Evenepoel zeker wat tijd terugnemen op Pogacar', denkt Nys.

Namens Het Nieuwsblad becommentarieert Marc Sergeant de Tour de France. Ook hij is zeer positief over Evenepoel. 'Als je als derde kan bovenkomen op de Galibier, dan kan straks het podium ook voor Evenepoel. Dat hij in die afdalingen geen risico’s neemt, is voor mij ook heel slim. Hij liet zich niet vangen en eindigt uiteindelijk nog als tweede en pakt secondes op de rest. Hij leert uit het verleden', zag de oud-ploegleider van Lotto-Soudal zijn landgenoot koelbloedig de slotfase aanvangen.

Dat Primoz Roglic niet echt thuis gaf, legt volgens Sergeant de weg wel open naar een mogelijke podiumplaats. Ook hij is hoopvol voor de tijdrit. 'Vrijdag acht ik hem niet kansloos om in de tijdrit het geel over te nemen van Pogacar, maar dan zal hij wel zo’n 2 seconden per km moeten terugnemen. Dat parcours ligt Remco toch iets beter dan Pogacar, maar belangrijker dan dat geel, is vooral dat hij tijd pakt op zijn andere concurrenten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws