Entourage Philipsen heeft het helemaal gehad met Netflix-serie: 'Ze zeggen dan: jouw vriend is een vreselijk mens' Wielrennen
Wielrennen

Entourage Philipsen heeft het helemaal gehad met Netflix-serie: 'Ze zeggen dan: jouw vriend is een vreselijk mens'

Entourage Philipsen heeft het helemaal gehad met Netflix-serie: 'Ze zeggen dan: jouw vriend is een vreselijk mens'

Jasper Philipsen was de grote bad boy in de sprintafleveringen van de Netflix-serie over de Tour de France. De Belgische snelle man komt daar naar voren als nietsontziende sprinter, die zonder emoties praat over het verslaan van de anderen. Ook komt hij daar over alsof hij totaal niet meeleeft met de andere sprinters. Onzin, zo betoogt zijn vriendin Melanie. Zij is helemaal niet blij met de manier waarop haar vriend wordt geportretteerd in de Tourserie.

Ze opent haar relaas in Het Nieuwsblad. 'In die Netflix-reeks hebben ze wel met een heel negatieve blik naar Jaspers sprints gekeken. Het stoorde me enorm hoe hij daar werd afgeschilderd. Jasper is geen vuile sprinter. Het ging vooral over die sprint op het autocircuit van Nogaro. Het was daar levensgevaarlijk', vertelt ze over de derde etappe in 2023, waar Fabio Jakobsen hard ten val kwam. Onlangs vertelde ook Tom Pidcock al over de negatieve kanten van de Netflix-serie, waarin ook hij als een lastige renner naar voren kwam.

Vriendin Philipsen waarschuwt de kijkers: 'Dit is zo geconstrueerd'

Melanie vervolgt haar verhaal. 'Ik hoop dat iedereen met een beetje verstand zal beseffen dat de makers dat verhaal zo hebben geconstrueerd. Tijdens de interviews, die ze achteraf opnemen, leggen ze je de woorden in de mond. Ik was erbij en heb hem nadien meteen gezegd: je zult hier niet goed uitkomen. Ze verknippen het interview helemaal, soms plakken ze achter een vraag het antwoord op een andere vraag', geeft ze aan.

En buiten de beelden heeft de gang van zaken nog meer ellendige gevolgen. De vriendin van Philipsen wil volgend jaar niet meer meedoen, mede door de haatberichten die zij en de sprinter krijgen. 'Jouw vriend is een verschrikkelijke mens, zo van die dingen schrijven ze dan. Maar zijn bekendheid heeft gelukkig ook veel mooie kanten. Zeker als kinderen blij zijn om hem te zien. Jasper heeft veel gepassioneerde supporters', sluit ze toch nog af met een mooie kant van de bekendheid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws