Wiebes knalt naar ritzege in massasprint Women's Tour, Vollering blijft in leiderstrui Wielrennen
Wielrennen

Wiebes knalt naar ritzege in massasprint Women's Tour, Vollering blijft in leiderstrui

Wiebes knalt naar ritzege in massasprint Women's Tour, Vollering blijft in leiderstrui

Lorena Wiebes heeft de vierde etappe in The Women's Tour gewonnen. Na een redelijk lastige etappe kwam het 'gewoon' aan op een massasprint. Daarin was Wiebes namens DSM de sterkste. Demi Vollering behield haar leiderstrui.

Nadat Vollering in de tijdrit op woensdag flink had uitgehaald, stond er donderdag een redelijk vlakke rit op het programma. Werden de eerste dagen nog gekleurd door de wind, die stond er in de vierde etappe helaas wat minder. Vanuit de start werd er wel aangevallen, maar met veel draaien en keren in Groot-Brittannië, kwam er niemand echt weg. Na twintig kilometer reed het peloton nog bijeen.

Ensing en Oyarbide zoeken hun geluk

Na een zuidelijke lus zonder kopgroep werd er gang gezet richting het noorden voor een noordelijke lus. Op 75 kilometer van de finish was het Janneke Ensing die als eerste een serieuze kloof sloeg. De Nederlandse van Team BikeExchange kreeg niemand mee en reed daarom solo door. Toen het peloton richting de eerste tussensprint (op 63 kilometer van de finish) de gang er weer inzette, zag Ensing dat haar poging voor niets was geweest. Ze ging rechtop zitten en liet zich terugpakken, vlak nadat ze de tussensprint nog won.

Met een gemiddelde van veertig kilometer per uur was aanvallen geen makkelijke opgave, zo ondervond ook Lourdes Oyarbide van Movistar. De Spaanse slaagde er desondanks in om een halve minuut bij elkaar te fietsen, alvorens ze steun leek te krijgen van Anna Christian van Drops-Le Col s/b TEMPUR. Terwijl Oyarbide een dikke minuut wegreed bij het peloton, had Christian alle moeite om de oversteek te maken. Ze bleef hangen op zo'n veertig seconden van de kop, een chasse patate was in de maak. Christian werd uiteindelijk ingelopen.

Hambro Hill zorgt niet voor verschillen, sprint op komst

Bij Oyarbide zat het tempo er lange tijd goed in, maar in haar eentje ging ze de finish niet als eerste halen. Het peloton sloeg de handen nog een keer ineen en zo had de dappere Spaanse nog een halve minuut over. Op 37 kilometer van de streep vond ze het welletjes en liet ze zich terugzakken. Met een volledig peloton gingen we de laatste dertig kilometer in, met daarbij nog een tussensprint. Lorena Wiebes - die bij de eerste tussensprint al derde werd - pakte nu de volle buit, voor Amy Pieters.

Vervolgens ging de blik op de laatste hindernis van de dag. De Hambro Hill leek een pukkeltje op papier, maar was in de praktijk lastiger dan verwacht. Veel vrouwen moesten er achteraan het peloton af, maar vooraan slaagde niemand erin om een kloofje te slaan. Goed nieuws voor de rappe dames die nog aan boord waren, want wie kon een sprint nu nog voorkomen? De laatste tien kilometer was heuvelachtig, maar niet lastig genoeg. In de straten van Southend-on-Sea werd het daarom sprinten geblazen. Wiebes liet die kans niet glippen en was maar weer eens de beste in een sprint. Vollering blijft leider in het klassement.

Uitslag etappe 4 en klassementen The Women's Tour 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws