Wieleranaliste Marijn de Vries kreeg te maken met grensoverschrijdend gedrag bij De Avondetappe Wielrennen
Wielrennen

Wieleranaliste Marijn de Vries kreeg te maken met grensoverschrijdend gedrag bij De Avondetappe

Wieleranaliste Marijn de Vries kreeg te maken met grensoverschrijdend gedrag bij De Avondetappe

Marijn de Vries heeft in een column in het NRC een boekje open gedaan over grensoverschrijdend gedrag bij het programma De Avondetappe van de NOS. De oud-wielerprof en huidig wieleranaliste stelt dat ze zelfs melding heeft gemaakt van de incidenten, maar dat hier niets mee is gedaan.

'Stel je voor dat je naast een collega in de auto belandt die dagenlang alleen maar smerige taal uitslaat. Soms zit er nog iemand in de auto, maar meestal ben je met hem alleen. Dan heeft hij het over wijven. En neuken. Over welke wijven hij geneukt heeft, met naam en toenaam. Welke wijven hij nog wil neuken', zo schrijft De Vries, die de desbetreffende persoon niet bij naam noemt.

De Nederlandse handelde naar eigen zeggen pro-actief, wees de man op zijn gedrag en deed dus melding bij de NOS. Toch zat ze opnieuw met hem in de auto en werd er volgens haar niets gedaan met haar opmerkingen. 'Stel je voor dat je in dat sfeertje de leuke tv-analist moet zijn. Met de vieze praatjesmaker tegenover je aan tafel.'

De Vries schrijft dat ze heel erg veel last heeft gehad van het grensoverschrijdende gedrag. Op donderdag werd bekend dat er al zo'n twintig jaar sprake was van pestgedrag, (seksuele) intimidatie, discriminatie, verbale agressie en integriteitsvraagstukken op de sportredactie van de NOS. De hoofdredactie heeft reeds aangekondigd dat het 'op termijn' aftreedt. Een onafhankelijke externe klachtencommissie gaat de meldingen onderzoeken, De Vries is ergens opgelucht dat ze 'niet gek' is. 'Wat daar gebeurd is, heeft mij geraakt tot in mijn kern. Het heeft mijn carrière beschadigd, maar vooral mij als persoon.'

75 claps
53 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws