Wielrennen op TV 10 juli 2022 | Wanneer inschakelen voor pittige klimfinale in de Tour? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 10 juli 2022 | Wanneer inschakelen voor pittige klimfinale in de Tour?

Wielrennen op TV 10 juli 2022 | Wanneer inschakelen voor pittige klimfinale in de Tour?

Zondag 10 juli krijgen we als wielerliefhebbers weer een mooie Touretappe voorgeschoteld. De renners moeten onder andere twee beklimmingen van eerste categorie trotseren. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het te zien is!

TV en tijden etappe 9 Tour de France 2022

Het Tourpeloton trekt zondag de bergen in. Onderweg liggen er vier gecategoriseerde beklimmingen, twee van eerste categorie. De top van de tweede, Pas Morgins, ligt op tien kilometer van de finish. Vervolgens is het kort afdalen, waarna de laatste vier kilometer weer omhoog gaan. Wordt het een dag voor de ontsnapping? Of strijden de klassementsrenners voor de zege? Een strijd op twee fronten is ook alleszins mogelijk!

Om 12.45 uur starten de renners aan de laatste etappe voor de tweede rustdag. De aankomst wordt verwacht rond 17.45 uur. Het spektakel zal waarschijnlijk beginnen op de Pas de Morgins. Afgaande op het tijdsschema van de Tourorganisatie zullen de renners tussen 16.40 en 17.10 uur aan de klim beginnen. U kunt het via de bekende kanalen volgen: NOS (NPO1, vanaf 12.13 uur), Sporza (Eén, vanaf 13.45 uur), Eurosport (Eurosport 2 en de Eurosport Player, vanaf 12.30 uur). Verder is er natuurlijk ook de liveblog van In de Leiderstrui!

Na de etappe kunt u in de avond terecht bij de vertrouwde avondprogramma's. De Avondetappe begint om 22.08 uur op NPO1. Vive le Vélo kunt u zien vanaf 21.20 uur op zender Eén.

TV en tijden etappe Giro Donne 2022

De Giro Donne finisht zondag in Padova met een sprintetappe. Daar Marianne Vos eerder al afstapte, is wereldkampioene Elisa Balsamo de favoriet voor de ritzege. Annemiek van Vleuten heeft de eindzege met een voorsprong van ruim twee minuten vrijwel binnen. Finisht ze veilig en zonder tijdverlies dan wint ze haar derde Giro. Vanaf 12.45 uur kunt u de slotrit live volgen op de Eurosport Player. De finish wordt rond 14.45 uur verwacht.

TV en tijden Wereldbeker Mountainbike Lenzerheide 2022

In het Zwitserse Lenzerheide staat zondag een Wereldbeker Mountainbiken op het programma. De crosscountry bij de elite vrouwen begint om 11.05 uur, waarna de mannen volgen om 13.20 uur. U kunt het zien via een livestream van Redbull TV.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws