Wielrennen op TV 12 augustus 2022 | Scandinavische koersen en olympische sterren in actie op EK baan! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 12 augustus 2022 | Scandinavische koersen en olympische sterren in actie op EK baan!

Wielrennen op TV 12 augustus 2022 | Scandinavische koersen en olympische sterren in actie op EK baan!

Noorwegen en München, daar is het vrijdag 12 augustus 2022 te doen. In Scandinavië is het de beurt aan de Arctic Race of Norway (mannen) en Tour of Scandinavia, terwijl in München de eerste medailles verdeeld gaan worden op het EK baanwielrennen.

TV en tijden etappe 2 Arctic Race of Norway 2022

Regen, regen en nog eens regen: waar het gros van Europa deze dagen zucht onder een hittegolf, was het in het hoge noorden vooral regen wat de klok (en op de renners) sloeg. In de tweede rit mogen de renners over 154 kilometer van Mosjoen naar Bronnoysund, waar het aan de sprinters zal zijn. Een uitgelezen kans voor Dylan Groenewegen om zijn etappezege te boeken?

De wedstrijd is vanaf 13.25 uur te zien op het hoofdkanaal van Eurosport, terwijl deze rit van de Arctic Race of Norway naar verwachting rond 16.00 uur zal finishen. Op de Eurosport Player kun je dezelfde tijden aanhouden.

TV en tijden etappe 4 Tour of Scandinavia 2022

In een lager gelegen gedeelte van Scandinavië zijn de vrouwen bezig aan hun Tour of Scandinavia, waar Marianne Vos tot dusver domineert. Vrijdag staat er een 119,2 kilometer lange etappe naar Mysen op het programma, waar er naar alle waarschijnlijkheid gespurt zal worden om de zege. Kijken kan opnieuw via Eurosport, vanaf 16.00 uur tot pakweg 18.00 uur.

TV en tijden EK baanwielrennen 2022

Vrijdag worden de eerste medailles verdeeld van de wielerdisciplines op het 'super-EK' in München. In de avonduren kun je onder meer naar de teamsprintfinales (mannen en vrouwen), scratch, ploegenachtervoging (enkel vrouwen) en puntenkoers (mannen) kijken, waarbij onder meer Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Shanne Braspennincx in actie komen bij de teamsprints. Olympische kampioenen in actie dus!

Reden genoeg voor NPO 2 en Sporza (Canvas) om hier tussen 16.25 en 20.00 uur aandacht aan te besteden. Ook op Eurosport kun je terecht voor livebeelden, de sportzender is op het hoofdkanaal en de online player tussen 16.30 en 19.30 uur van de partij. Voor de precieze tijden van de verschillende onderdelen kun je terecht bij het onderstaande overzicht.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws