Wielrennen op TV 13 mei 2022 | Waar ziet u (berg)etappes in Giro, Baskenland en Hongarije? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 13 mei 2022 | Waar ziet u (berg)etappes in Giro, Baskenland en Hongarije?

Wielrennen op TV 13 mei 2022 | Waar ziet u (berg)etappes in Giro, Baskenland en Hongarije?

Vrijdag 13 mei kunt u er eens goed voor gaan zitten, want er staan maar liefst drie koersen op het programma. De Giro d’Italia kent een zeer attractieve rit, terwijl Groenewegen, Jakobsen en Kooij in de Ronde van Hongarije weer hun kans mogen gaan. De vrouwen beginnen vrijdag aan de Ronde van het Baskenland, die tot en met zondag duurt. In de Leiderstrui vertelt u meer!

TV en tijden etappe 7 Giro d’Italia 2022

Na twee ritten voor de snelle mannen, is het op vrijdag weer tijd om de bergen in te gaan. Het is misschien wel de eerst echt serieuze bergrit van deze Giro d’Italia, want het gaat de hele dag op en af. De renners moeten in totaal vier cols beklimmen, waar de top van de laatste klim op 23 kilometer van de meet ligt. Daarna moet men na een snelle afdaling nog wat vervelende hoogtemeters bedwingen, wat het geen gemakkelijke aankomst maakt. Gaan we de klassementsrenners van voren zien of is dit een typische etappe voor de vluchters?

De zevende etappe kent in totaal 195 kilometer, wat betekent dat de renners al vroeg aan het vertrek staan. Om 11.55 uur wordt het startschot gegeven, terwijl men rond 17.13 uur aan de finish wordt verwacht. Voor livebeelden kunt u terecht op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Zij schakelen vanaf 11.30 uur in en zijn er tot de finish live bij. In de Leiderstrui verzorgt de gehele dag een liveblog en komt na afloop met een uitgebreid wedstrijdverslag.

TV en tijden etappe 3 Ronde van Hongarije 2022

De eerste twee etappes in de Ronde van Hongarije waren voor de sprinters en ook op vrijdag lijkt niks een massasprint in de weg te staan. Aan het begin van de etappe zit nog een klein obstakel verstopt, maar de rest van de rit is het voornamelijk vlak. Na de grote valpartij van donderdag is het nog maar de vraag wie er vrijdag kan meedoen voor ritwinst. Wij tippen in ieder geval Jakobsen, die donderdag ongeschonden uit de strijd kwam en de overwinning greep.

De renners staan pas om 14.20 uur aan het vertrek voor een relatief korte etappe van 154 kilometer. De finish wordt rond 17.45 uur verwacht en via de Eurosport Player kunt u de finale van de koers op tijd volgen. Zij schakelen namelijk vanaf 16.00 uur in. Niet in staat om de wedstrijd te volgen, dan kunt u na afloop op onze site terecht voor een uitgebreid wedstrijdverslag.

TV en tijden etappe 1 Ronde van het Baskenland (vrouwen) 2022

In Spanje beginnen de vrouwen aan hun driedaagse Ronde van het Baskenland. Iedere etappe wordt gekenmerkt door flink wat bergen en dat is in de eerste etappe van 105,9 kilometer niet anders. Het zwaartepunt ligt voornamelijk in het midden van de etappe, maar de finale is evenmin makkelijk te noemen. In Spanje staan een aantal grote Nederlandse namen aan de start, met Demi Vollering bij SD Worx en Lucinda Brand bij Trek-Segafredo.

De rensters beginnen hun eerste etappe om 10.23 uur en worden tussen 13.10 uur en 13.30 uur aan de finish verwacht. Voor livebeelden kunt u terecht bij Eurosport, waarin u wel afhankelijk bent van een abonnement op de Eurosport Player. Zij schakelen vanaf 12.30 uur live in en anders kunt u na afloop op In de Leiderstrui terecht voor het verslag van de wedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws