Wielrennen op TV 14 juli 2022 | Quatorze Julliet met de Tour en Ladies Tour! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 14 juli 2022 | Quatorze Julliet met de Tour en Ladies Tour!

Wielrennen op TV 14 juli 2022 | Quatorze Julliet met de Tour en Ladies Tour!

De twaalfde etappe van de Tour de France werd vooraf aangestipt als koninginnenrit door velen. Of dit echt zo zal zijn, moet na de ontzettend zwaarbevochten Alpenrit van woensdag nog maar blijken. In de Leiderstrui weet in ieder geval hoe laat je voor de TV moet zitten!

TV en tijden etappe 12 Tour de France 2022

Na de ontzettend felbevochten rit naar de Col du Granon is het donderdag tijd voor deel twee van het loodzware tweeluik in de Alpen. De Galibier, Croix-de-Fer en als toetje Alpe d'Huez? Moeten we meer zeggen?

Het is 14 juli, dus de Fransen zijn er traditioneel op gebrand om er op 'hun' Quatorze Julliet wat van te maken op één van de meest befaamde beklimmingen die Frankrijk anno 2022 rijk is. De rit zal naar verwachting rond 17.45 uur in de late middag finishen.

Kijken kunnen we - net zoals de andere Tourdagen - via de NOS (NPO 1, vanaf 13.00 uur), Sporza (op Eén, vanaf 12.05 uur) en Eurosport (op Eurosport 1, vanaf 12.50 uur), De rit zal naar verwachting rond de klok van 17.00 uur finishen op Alpe d'Huez. De Eurosport Player is er vanaf 12.45 uur bij online.

In de avond zijn er uiteraard ook de gekende avondprogramma's omtrent de Tour de France. Vive le Vélo zal er vanaf 21.20 uur zijn op Eén met Karl Vannieuwkerke als presentator, terwijl De Avondetappe van Dione de Graaf om 21.52. in zal schakelen op NPO 1.

TV en tijden proloog etappe 1 Baloise Ladies Tour 2022

Na de proloog op woensdag is het dinsdag tijd voor de eerste rit in de Baloise Ladies Tour, die in en rondom Zulte verreden zal worden. Niet op TV? Niet getreurd, want het is via een livestream van de organisatie te volgen. De finish van deze rit is rond 17.30 uur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws