Wielrennen op TV 15 juni 2022 | Koers op drie fronten, die binnen half uurtje van elkaar finishen Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 15 juni 2022 | Koers op drie fronten, die binnen half uurtje van elkaar finishen

Wielrennen op TV 15 juni 2022 | Koers op drie fronten, die binnen half uurtje van elkaar finishen

Woensdag 15 juni 2022 zal de boeken ingaan als een prima wielerdag. Er wordt op drie fronten gekoerst: in de Ronde van Zwitserland, Baloise Belgium Tour en Ronde van Slovenië: In de Leiderstrui weet hoe je het allemaal kan volgen.

TV en tijden etappe 4 Ronde van Zwitserland 2022

De Ronde van Zwitserland gaat woensdag verder met opnieuw een listige rit van 190,8 kilometer. In de finale staat de klim naar Sattel op het programma, waar de punchers het de sprinters moeilijk kunnen maken op een heuvel van goed drie kilometer aan acht procent gemiddeld. Daarnaast wordt het opnieuw heet in het Alpenland.

Daar zul je achter de TV weinig last van hebben: Eurosport is er op het hoofdkanaal en de Eurosport Player opnieuw om 15.35 uur bij. De finish van de etappe staat rond 17.20 uur gepland.

TV en tijden etappe 1 Baloise Belgium Tour 2022

In België staat de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour op het programma. De organisatie heeft niet gekozen voor een 'simpele' spurtrit, daar de renners de Vlaamse Ardennen in worden gestuurd. Hierdoor gaan we meteen een strijd zien tussen de mannen die ook aan het eindklassement denken in finishplaats Maarkedal.

Kijken kun je via Sporza (op Eén, vanaf 14.45 uur) en de Eurosport Player, die om 15.15 uur in zal schakelen. De finish is rond 17.25 uur gepland, vijf minuutjes na de Ronde van Zwitserland dus.

TV en tijden etappe 1 Ronde van Slovenië 2022

Tadej Pogacar zal woensdag voor het eerst in twee maanden weer een rugnummer opspelden. De tweevoudig Tourwinnaar doet dit in eigen land, waar de Ronde van Slovenië van start zal gaan met een lastige rit. De klim naar Zadlog (3,3 kilometer aan 10,8 procent) zal Pogacar alvast wel in de oren klinken.

Mocht je dit willen aanschouwen, zorg er dan voor dat je vanaf 14.30 uur Eurosport 2 of de Eurosport Player aan hebt staan. De openingsrit van de Ronde van Slovenië finisht naar verwachting rond 17.00 uur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws