Wielrennen op TV 19 september 2021 | WK tijdrijden pronkstuk van fraaie koersdag Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 19 september 2021 | WK tijdrijden pronkstuk van fraaie koersdag

Wielrennen op TV 19 september 2021 | WK tijdrijden pronkstuk van fraaie koersdag

Zij die verknocht zijn aan de koers, kijken een geweldige dag tegemoet. Met de slotrit van de Ronde van Slowakije, de Gooikse Pijl, Eschborn-Frankfurt en nog veel meer op het programma, is er erg veel te zien. De pièce de résistance van deze dag is zonder twijfel het WK tijdrijden. In de Leiderstrui vertelt u waar al deze koersen te zien zijn.

TV en tijden WK tijdrijden mannen 2021

In Vlaanderen staat op zondag het WK tijdrijden voor mannen op het programma. Op een parcours uitgetekend tussen Knokke-Heist en Brugge zullen de thuisfavorieten (Wout van Aert en Remco Evenepoel) alles op alles zetten om Filippo Ganna, Stefan Küng en anderen van de zege af te houden. Om deze strijd te zien kunt u vanaf 15.15 uur terecht bij de NOS en bij Eurosport 1. Ook op de Eurosport Player wordt de wedstrijd uitgezonden, daar begint de uitzending al om 14.20, al is dat waarschijnlijk inclusief voorbeschouwing omdat de eerste renner pas om 14.40 uur vertrekt.

Sporza verzorgt ook een uitzending, vanaf 14.00 uur begint het programma Sporza op zondag, op zender Één, hier wordt onder anderen het WK tijdrijden op vertoond. Daarnaast verzorgt de Belgische sportzonder een talkshow over het WK, tussen 21.55 uur en 22.55 uur kunt u op zender Één kijken naar Vive le Vélo.

TV en tijden Eschborn-Frankfurt 2021

Een van de weinige Duitse WorldTour-wedstrijden wordt zondag ook verreden. De klassieker Eschborn-Frankfurt, dat een heuvelachtig begin kent, gevolgd door een vlakke finale, kent een redelijk deelnemersveld. Onder anderen Pascal Ackermann, Jasper Philipsen en Michael Matthews geven acte de présence. Om de koers te volgen moet u bij de Eurosport Player zijn, vanaf 13.15 uur tot 18.15 uur is de klassieker daar live te zien.

TV en tijden etappe 4 Ronde van Slowakije 2021

De slotrit van de Ronde van Slowakije staat eveneens op het programma deze zondag. De meerdaagse rittenkoers kende al mooie etappes waar de sprinters elke keer om de zege konden strijden, dit zal in de laatste rit waarschijnlijk niet anders zijn. De koers is zowel op Eurosport 2 als op de Eurosport Player live te volgen tussen 14.00 uur en 15.00 uur.

TV en tijden Gooikse Pijl 2021

Een mooie test voor Mathieu van der Poel voorafgaand aan het WK wielrennen in Leuven, exact een week na de Gooikse Pijl. Hoe houdt de rug een lang en zwaar koersweekend waar er veel van het lijf gevraagd is? Naast Van der Poel staan ook Fabio Jakobsen en Sam Bennett aan de start, al zal laatst genoemde naar waarschijnlijkheid, de vorige koersen in acht nemend, de koers niet uitrijden.

De Gooikse Pijl leek lange tijd niet live te zien te zijn. Op de TV-gids staat echter dat dit een van de wedstrijden is die tijdens Sporza op zondag wordt uitgezonden. De finish wordt verwacht tussen 16.30 uur en 16.50 uur, In de Leiderstrui is er in ieder geval bij met een verslag na afloop van de koers.

TV en tijden Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais 2021

Ook de Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais wordt deze zondag verreden. Met Tim Merlier, Giacomo Nizzolo en Arnaud Démare aan de start, mag de organisatie spreken van een mooi deelnemersveld! Voor Nacer Bouhanni, winnaar van vorig jaar, zal prolongatie een lastige opgave worden. Deze zware eendagskoers, waarin sprinters regelmatig meedoen voor de overwinning, maar soms ook net te kort komen, is niet live op televisie te zien. Wel zal In de Leiderstrui een uitgebreid koersverslag verzorgen na afloop van de koers.

TV en tijden Trofeo Matteotti 2021

Tot slot staat de Trofeo Matteotti op het programma. Deze Italiaanse heuvelklassieker, die dit jaar voor de 74e keer wordt verreden, heeft evenals de andere wedstrijden een deelnemersveld om tevreden mee te zijn. Met onder anderen Matteo Trentin, Diego Ulissi, Lorenzo Fortunato en Vincenzo Albanese zijn er redelijk wat kandidaat-winnaars, en dat is nog buiten jongens als Marc Soler gelaten. Deze koers is niet live op televisie te zien. Ook hier geldt wel dat In de Leiderstrui na afloop met een wedstrijdverslag komt.

Lees meer over:
Wielrennen Wielrennen op TV

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws