Wielrennen op TV 22 mei 2022 | Klimmen in Italië en Spanje, sprinten in Duitsland en meer! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 22 mei 2022 | Klimmen in Italië en Spanje, sprinten in Duitsland en meer!

Wielrennen op TV 22 mei 2022 | Klimmen in Italië en Spanje, sprinten in Duitsland en meer!

Waar we zaterdag getrakteerd werden op een heerlijke wielerdag is dat zondag niet anders. Met een pittige bergrit in de Giro d'Italia, de vierde etappe van de Ronde van Burgos (vrouwen) en vier mooie eendagskoersen voor de boeg kunnen we je niets anders dan adviseren om er een bankhangdag van te maken. Hoe laat je dan de TV aan moet zetten, vertelt In de Leiderstrui je met alle plezier!

TV en tijden etappe 15 Giro d'Italia 2022

Zoals gezegd mogen de renners zich zondag in de Giro d'Italia flink wat hoogtemeters gaan overwinnen. Met twee beklimmingen van de eerste categorie én een aankomst bergop kunnen we opnieuw het nodige vuurwerk verwachten. De mannen beginnen er om 12.25 aan, om ergens rond 17.15 uur te finishen. Kijken kun je uiteraard bij het vertrouwde Eurosport, dat al om 12.05 uur inschakelt op Eurosport 1 (hoofdkanaal) en de betaalde Eurosport Player.

TV en tijden Rund um Köln 2022

In Duitsland is het tijd voor Rund um Köln, een eendagskoers rondom de befaamde stad Keulen. Een wedstrijd die meestal in een massasprint eindigt, wat dan ook terug te zien is aan de namen (denk aan Jasper Philipsen en Hugo Hofstetter) die de deelnemerslijst kleuren. Al vanaf 10.15 uur kun je terecht bij de livestream die de organisatie ter beschikking stelt. Gefinisht wordt er rond de klok van 15.30 uur.

TV en tijden Antwerp Port Epic 2022

Op Belgische bodem mogen de renners in de Antwerp Port Epic gaan dokkeren over de kasseitjes, en wel zo'n 28 kilometer lang! Ook worden zij met de nodige onverharde wegen geconfronteerd. Vanaf 15.15 uur kun je Arnaud De Lie en co live aanschouwen op Eurosport (Eurosport Player) en Sporza (Een). Tussen 16.40 uur en 17.05 uur wordt de finish verwacht.

TV en tijden Boucles de l'Aulne - Châteaulin 2022

Ook in Frankrijk wordt er zondag gekoerst, want daar is het tijd voor de Boucles de l'Aulne - Châteaulin, een eendagskoers over de wegen van het departement Finistère. Een tocht van bijna 180 kilometer waarin onder meer Jake Stewart, Stan Dewulf en Bryan Coquard de nodige heuveltjes op mogen gaan fietsen. De wedstrijd, die om 13.00 uur begint, wordt naar verwachting niet live op TV uitgezonden. Gelukkig publiceert In de Leiderstrui na de finish (tussen 17.00 en 17.30 uur) een uitgebreid wedstrijdverslag!

TV en tijden etappe 4 Vuelta a Burgos Feminas 2022

Naast de mannen spelden ook de vrouwen zondag hun nummertjes op. Na haar overwinning op zaterdag mag de Spaanse Mavi García daar zondag in de leiderstrui van start gaan in de slotetappe, maar weet zij het eindklassement veilig te stellen? Makkelijk zal het in elk geval niet worden, daar de finishlijn bovenop een berg getrokken is. De laatste rit van deze vrouwenkoers is live te zien op de Eurosport Player, en wel van 14.30 tot 16.00 uur.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws