Wielrennen op TV 25 maart 2022 | Waar en hoe laat ziet u E3 Saxo Bank Classic en meer? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 25 maart 2022 | Waar en hoe laat ziet u E3 Saxo Bank Classic en meer?

Wielrennen op TV 25 maart 2022 | Waar en hoe laat ziet u E3 Saxo Bank Classic en meer?

Vrijdag 25 maart staat in het teken van drie mooie koersen, waar het vooral uitkijken is naar de E3 Saxo Bank Classic. In de zeer interessante opwarmer van de Ronde van Vlaanderen, mogen de echte favorieten voor het eerst met hun billen bloot. Ook in de Ronde van Catalonië en de Coppi e Bartali staan twee interessante etappes te wachten. In de Leiderstrui vertelt u waar en hoe laat u kunt inschakelen om niks te missen!

TV en tijden E3 Saxo Bank Classic 2022

De E3 Saxo Bank Classic werd vorig jaar gewonnen door Kasper Asgreen en dat betekende een goede voorbode voor de Ronde van Vlaanderen. De Deen was namelijk ook de beste in de grootste koers van de twee, waar hij Mathieu van der Poel in een sprint à deux klopte. De E3 Saxo Bank Classic lijkt echter met de jaren steeds meer aan populariteit te winnen en met renners als Wout van Aert, Mads Pedersen en Dylan van Baarle lijkt spektakel gegarandeerd. Maar ook Asgreen zelf lijkt richting topvorm te rijden, dus het is maar de vraag of we een nieuwe naam op de lijst van winnaars gaan zien.

Door de kortere lengte van 203,9 kilometer is het iets eenvoudiger dan de Ronde van Vlaanderen, maar er zitten nog genoeg interessante obstakels in het parcours. Denk aan de Oude Kwaremont en de Paterberg. Om de koers live te volgen, kunt u gebruikmaken van de Eurosport Player en wel vanaf 14.35 uur. Op het hoofdkanaal van Eurosport zenden ze vanaf 15.45 uur samen de E3 Saxo Bank Classic en de Ronde van Catalonië uit. Bij Sporza (op Eén) zijn er al een stuk eerder bij, namelijk vanaf 13.30 uur.

TV en tijden etappe 5 Ronde van Catalonië 2022

Na twee dagen met pittige beklimmingen, mogen de renners zich in de Ronde van Catalonië vrijdag weer opmaken voor een sprintersrit. In het begin van de etappe moet het peloton nog wel een obstakel overleven, maar gedurende de rit gaat het in dalende lijn richting de finish. Een beetje rust is waarschijnlijk niet verkeerd voor de nodige renners in het peloton, want in het weekend staan er weer twee zwaardere ritten te wachten. Veel snelle mannen zijn er overigens niet afgereisd naar Catalonië, dus er kan zomaar een verrassende naam met de overwinning vandoor gaan.

De etappe van vrijdag bedraagt iets meer dan tweehonderd kilometer en dat betekent dat de renners er al vroeg in de middag aan beginnen. Om 12.10 uur wordt het startschot gegeven, terwijl men rond 17.00 uur aan de finish wordt verwacht. Eurosport doet op de Eurosport Player vanaf 15.15 uur live verslag en vanaf 15.45 uur op het hoofdkanaal. Niet in staat om de wedstrijd te volgen? Dan kunt u op In de Leiderstrui terecht voor een uitgebreid verslag.

TV en tijden etappe 4 Coppi e Bartali 2022

Dan volgt in de Coppi e Bartali nog de voorlaatste etappe, waar we misschien weer kunnen uitkijken naar de kunsten van Mathieu van der Poel. Hoewel de etappe meer lijkt weggelegd voor de echt rappe mannen, zitten er in de finale nog een aantal korte venijnige klimmetjes. Daar weet de Nederlander doorgaans wel raad mee. De start van de etappe is om 12.10 uur en de finish wordt verwacht rond 16.15 uur. Helaas is de koers niet live te volgen, maar bij In de Leiderstrui kunt u na afloop direct terecht voor een uitgebreid wedstrijdverslag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws