Wielrennen op TV 26 juni 2022 | Waar ziet u welke nationale kampioenschappen? Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 26 juni 2022 | Waar ziet u welke nationale kampioenschappen?

Wielrennen op TV 26 juni 2022 | Waar ziet u welke nationale kampioenschappen?

Het belooft een dag boordevol koers te worden. Zowel in België, Frankrijk, Spanje als Groot-Brittanië vinden de nationale kampioenschappen op 26 juni 2022 plaats, en u kan ze allemaal live bekijken. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer u moet inschakelen. Hopelijk heeft u verschillende schermen thuis, want dat zal nodig zijn!

TV en tijden Belgisch kampioenschap wielrennen 2022

Zowel de Belgische mannen als vrouwen rijden hun nationaal kampioenschap aan de kust, op een biljartvlakke omloop. Dit jaar dus geen kasseistroken of hellingen die voor de schifting kunnen zorgen, maar het parcours loopt wel door De Moeren. In Gent-Wevelgem krijgen we daar regelmatig waaierspektakel te zien, dus indien de wind vanuit de juiste richting komt zou het wel eens een prachtige koers kunnen worden. Wout van Aert is er niet bij, maar genoeg ander mooi volk aan de start. De koers van de vrouwen kan u live bekijken op Sporza vanaf 13.00 uur, na de aankomst van de vrouwen - die verwacht wordt rond 14.00 uur - wordt er overgeschakeld naar de mannen.

TV en tijden Frans kampioenschap wielrennen mannen 2022

De renners moeten twaalf keer een plaatselijke ronde doen van twintig kilometer, wat neerkomt op een wedstrijd van 240 kilometer. De ronde loopt wat op en af, maar echt zwaar is het zeker niet te noemen. Arnaud Démare lijkt de topfavoriet voor de titel, al is een kampioenschap nooit voorspelbaar. Het is verder ook uitkijken naar de terugkeer van Julian Alaphilippe, die voor het eerst na zijn zware val in Luik-Bastenaken-Luik aan de start van een wedstrijd staat. De koers is vanaf 14.15 uur te bekijken op Eurosport 1 of de Eurosport Player.

TV en tijden Brits kampioenschap wielrennen 2022

In Groot-Brittannië moeten zowel de vrouwen als de mannen hun titelrace nog rijden. De mannen moeten 201 kilometer overbruggen, de wedstrijd van de vrouwen bedraagt 128 kilometer. Het parcours. Met respectievelijk 752 en 495 hoogtemeters, kunnen we niet echt spreken van een een zwaar parcours. Wie de wedstrijd van de vrouwen live wil kijken moet vroeg uit de veren, want de Eurosport Player begint de uitzending al om 9.50 uur. Om 14.20 uur kan u inschakelen op de mannenkoers, ook op de Eurosport Player.

TV en tijden Spaans kampioenschap wielrennen mannen 2022

Het Spaans kampioenschap bij de mannen vindt niet plaats op het vasteland, maar op het eiland Mallorca. Wie al op dit eiland is geweest, weet dat de renners geen vlak parcours voorgeschoteld krijgen. Kan Valverde in zijn afscheidsjaar nog eens de Spaanse titel grijpen? U kan het vanaf 12.00 uur aanschouwen op de Eurosport Player. Vanaf 12.45 uur is de wedstrijd ook te volgen op Eurosport 1.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws