Wielrennen op TV 26 september 2021 | WK bij de mannen de gehele dag live op TV! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 26 september 2021 | WK bij de mannen de gehele dag live op TV!

Wielrennen op TV 26 september 2021 | WK bij de mannen de gehele dag live op TV!

Na alle wedstrijden bij de junioren, beloften en elite vrouwen, wordt het WK wielrennen zondag afgesloten met de wedstrijd bij de elite mannen. Wij vertellen u waar en hoe laat u de wedstrijd live kunt volgen.

TV en tijden WK mannen elite 2021

Een week lang WK wielrennen in België wordt afgesloten met de wedstrijd bij de elite mannen. Over het parcours van 268 kilometer moeten 2562 hoogtemeters worden overwonnen, waarna we weten wie er een jaar lang in de regenboogtrui mag rijden. Wordt het een strijd tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel, of weten sterke blokken als Denemarken, Italië en Frankrijk de hoofdrol op te eisen?

Heeft u de gehele zondag al vast vrij geregeld van andere activiteiten? De renners vertrekken namelijk al om 10.25 uur, waarna de finish rond 17.00 uur wordt verwacht. België zorgt er als organiserend land voor dat ze er vanaf het begin van de wedstrijd live bij zijn. Vanaf 09.45 uur begint Sporza (op Eén) haar uitzending, tot 11.00 uur. Dan schakelen ze over naar Canvas, waar ze tot 13.30 uur uitzenden, om vervolgens tot het eind van de wedstrijd weer live uit te zenden op Eén.

Eurosport is er eveneens vanaf het begin van de wedstrijd bij. De Eurosport Player begint om 10.00 uur haar uitzending, waarna ook het hoofdkanaal van Europsport vanaf 10.20 uur inschakelt. Daarnaast zendt ook NPO 1 de wedstrijd uit, al begint hun uitzending pas om 13.10 uur.

TV en tijden Classique Paris-Chauny

Voor de renners die niet geselecteerd zijn voor het WK, biedt de Classique Paris-Chauny uitkomst. De Franse eendagswedstrijd biedt de renners een parcours over 205 kilometer, waar onderweg enkele kleine heuvels te vinden zijn, maar die vermoedelijk een sprint niet in de weg gaan zitten. Dan wordt er automatisch gekeken naar rappe mannen als Nacer Bouhanni, Jasper Philipsen, Elia Viviani en Cees Bol.

De renners vertrekken zondag om 12.20 uur, waar de finish dik vier uur later wordt verwacht rond 17.00 uur. Vermoedelijk kan je vanaf 15.15 uur inschakelen op het FB-kanaal van de organisatie, om de finale van de koers live te aanschouwen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws