Wielrennen op TV 30 Mei 2021 | Zonnetje, biertje, de Giro-tijdrit en Dauphiné! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 30 Mei 2021 | Zonnetje, biertje, de Giro-tijdrit en Dauphiné!

Wielrennen op TV 30 Mei 2021 | Zonnetje, biertje, de Giro-tijdrit en Dauphiné!

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, maar de Giro d'Italia eindigt gauw.... Nog één dag, nog één tijdrit, dan finishen de helden van deze Ronde van Italië in Milaan en mag de prosecco en Peroni open. Wie z'n korte broek aanheeft, de koelbox naast de stoel en meerdere schermen heeft geïnstalleerd: ook in Frankrijk wordt volop gekoerst!

TV en tijden etappe 21 Giro d'Italia

Na drie geweldige weken is het einde van de Giro d'Italia alweer daar. Het wordt zo onderhand een traditie dat we de ronde afsluiten met een tijdrit. Veel beter dan een geregisseerde sprintrit, toch? Alle renners moeten nog eens dertig kilometer alles uit de kast halen, daarna maken we de eindbalans op. De eerste renner van het pak rolt om 13.35 uur van het startpodium. Rond de klok van 17.15 uur komt de laatste man binnen.

Net zoals de hele Giro is Eurosport er van start tot finish bij, maar dit keer wel alleen online. Via de Eurosport Player kun je - met of zonder reclames - om 13.30 uur starten. Vanwege de motorsport beginnen Jeroen en Karsten er op Eurosport 1 'pas' om 15.00 uur aan. Na afloop van de uitzending volgt er op tv meteen een Kop over Kop, waarin de etappe wordt besproken. Via Eén kun je later op de avond met Sporza Giro ook nog even nagenieten van de laatste Giro-dag.

TV en tijden etappe 1 Critérium du Dauphiné

We weten niet zo goed wat de Fransen precies aan het doen zijn, maar logisch is het allemaal niet. Omdat we later dit jaar met de Olympische Spelen zitten en de Tour de France daardoor al eind juni begint, start de Dauphiné al op zondag met de eerste etappe. Dat betekent overlap met de Giro, wat op zich al zonde is, maar door de omstandigheden wel begrijpelijk. Helaas voor de wielerfans finishen zowel de Giro als de Dauphiné binnen een tijdsbestek van een kwartiertje.

De eerste rit in Frankrijk - een interessante etappe met al flink wat hoogtemeters en een technische finale - begint om 12.30 uur en finisht rond de klok van 17.00 uur. Opvallend, want de rest van de Dauphiné ligt de finish steeds al om 16.00 uur... Enfin, we zullen het ermee moeten doen! Beelden vinden we via Eurosport en Sporza. Eurosport doet dat vanaf 15.20 uur op Eurosport 2 en de Eurosport Player, de Belgen zijn er via Eén om 15.50 uur bij!

TV en tijden etappe 4 Boucles de la Mayenne

De organisatie van de Boucles de la Mayenne is ook al niet zo meedenkend op deze bomvolle koersdag. De vierde en laatste etappe gaat het klassement beslissen in een mooie heuvelachtige koers. De renners vertrekken om 12.25 en finishen - u raadt het al - iets voor de klok van 17.00 uur. 16.43 uur staat er op de planning, als het middelste tijdschema wordt gevolgd.

Een doekje voor het bloeden: echt goed is de koers in Frankrijk zondag niet te bekijken. Via streamingwebsites zijn er wel wat mogelijkheden in omloop, maar kijk hier een beetje mee uit. Veel liever verwijzen we meteen na de finish naar het wedstrijdverslag van In de Leiderstrui, waar alles in geuren en kleuren zal worden verteld!

TV en tijden etappe 6 Thüringen Ladies Tour

Ook in Duitsland is men zondag toe aan de laatste etappe, dit keer van de Thüringen Ladies Tour. De Nederlandse dames zijn met onder meer Lucinda Brand en Lorena Wiebes flink op dreef, maar helaas zijn er geen livebeelden van. Er is gelukkig wel meegedacht met de Giro, want de vrouwen starten al om 11.00 uur voor de laatste etappe.

98 kilometer later weten we wie zich winnares mag noemen van de rittenkoers. Dat zal dus rond de klok van 15.30 uur zijn, denken wij. Via de Eurosport Player kun je om 18.00 uur een samenvatting bekijken, maar meteen na de meet verzorgt In de Leiderstrui natuurlijk een verslagje op de website.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws