Wielrennen op TV 7 september 2022 | Twee koersen in Spanje en één in Groot-Brittannië! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 7 september 2022 | Twee koersen in Spanje en één in Groot-Brittannië!

Wielrennen op TV 7 september 2022 | Twee koersen in Spanje en één in Groot-Brittannië!

Woensdag 7 september 2022 belooft een mooie koersdag te worden, zowel voor het mannen- als het vrouwenwielrennen. In de Vuelta a España staat een rit in het middengebergte op het programma, in de Tour of Britain maken de renners zich op voor een verraderlijke heuvelrit en in het noorden van Spanje beginnen de vrouwen aan hun Ronde van Spanje. In de avond kan er weer gekeken worden naar een nieuwe aflevering van Vive Le Vélo. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer u kunt inschakelen om dit wielergeweld te bewonderen.

TV en tijden etappe 17 Vuelta a España 2022

Op woensdag 7 september staat etappe 17 op het menu van de Vuelta a España. De rit start in Aracena en finisht 162 kilometer verderop in Monasterio de Tentudía. De etappe wordt gekenmerkt door een glooiend parcours: de gehele dag gaat het continu op en af. Het is nergens echt vlak. De laatste 9 kilometer lopen bergop aan een gemiddelde van 5 procent. De etappe lijkt op papier iets te makkelijk om voor grote verschillen te gaan zorgen in de algemene rangschikking. De kans is dan ook zeker aanwezig dat er een vluchter zal triomferen. Of heeft Jumbo-Visma juist een plannetje beraamd in deze ogenschijnlijk iets 'makkelijkere' etappe?

De zeventiende etappe van de Vuelta is te volgen via meerdere kanalen. Sporza is vanaf 15.50 uur live. Op Eurosport Player is de rit vanaf 14.50 uur live te bekijken en op het hoofdkanaal van Eurosport, Eurosport 1, is de etappe vanaf 14.30 uur live op TV te zien.

TV en tijden etappe 4 Tour of Britain 2022

Ook in Engeland wordt er wederom gekoerst. Daar staat de vierde rit van de Tour of Britain op het programma. De renners klikken aan de Engelse kust in Redcar in hun pedalen, om vervolgens na 150 glooiende kilometers te finishen in Helmsley. Op 9 kilometer van de finish ligt er een venijnig puistje. Daar gaat het ongeveer anderhalve kilometer lang met gemiddeld 7 procent omhoog, aan de zogeheten Newgate Bank. Gaat dit roet in het eten gooien voor de sprinters? Ook in de koersuren voor de Newgate Bank liggen er een aantal taaie klimmetjes te wachten op het peloton.

De vierde rit van de Tour of Britain is wederom in zijn geheel te volgen op Eurosport Player. Daar kunt u vanaf 12.25 uur inschakelen om de koers te volgen die door North Yorkshire trekt.

TV en tijden etappe 1 Ceratizit Challenge 2022

De Ronde van Spanje voor vrouwen staat op het punt te beginnen. Op woensdag 7 september wordt er een ploegentijdrit van 20 kilometer verreden in Marina de Cudeyo. Hoe gaan de teams van de favorieten voor de eindzege het doen? De ploegentijdrit is het begin van wat een mooie vijfdaagse belooft te worden. Onder meer Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Elisa Balsamo staan aan het vertrek!

De ploegentijdrit in Marina de Cudeyo wordt in de avond verreden. Eurosport Player begint om 18.20 uur met een live-uitzending en ook op het tweede TV-kanaal van Eurosport, Eurosport 2, is de vrouwenkoers vanaf 18.20 uur te zien.

Vive Le Vélo

Op Sporza is er, net als maandag- en dinsdagavond, om 22.15 uur weer een nieuwe aflevering van Vive Le Vélo te zien onder leiding van Karl Vannieuwkerke.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws