Favorieten etappe 17 Vuelta a España 2022 | De klassementsmannen of Vine/Carapaz voor hun derde? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 17 Vuelta a España 2022 | De klassementsmannen of Vine/Carapaz voor hun derde?

Favorieten etappe 17 Vuelta a España 2022 | De klassementsmannen of Vine/Carapaz voor hun derde?

Woensdag zal de eerste etappe van de slotweek zijn waarin Remco Evenepoel moet laten zien wat hij waard is in de derde week van een grote ronde. Er staat namelijk een aankomst bergop gepland, alhoewel de ritten van donderdag en zaterdag zich een stuk beter lenen voor vuurwerk. In de Leiderstrui neemt de zeventiende rit voor en met je door.

Parcours etappe 17 Vuelta a España 2022

Favorieten etappe 17 Vuelta a España 2022 | De klassementsmannen of Vine/Carapaz voor hun derde?

Zoals wel vaker in deze Ronde van Spanje zullen we een razendsnelle start krijgen. De eerste twintig kilometer lopen namelijk vooral in dalende lijn, terwijl de strijd om de kopgroep hevig zal zijn: de vluchters hebben namelijk redelijk grote kans van slagen in deze rit.

Het middenrif van deze etappe kenmerkt zich met glooiende wegen, maar écht zwaar en steil wordt het eigenlijk nergens. Je zou het een typische overgangsrit kunnen noemen, waarin het de vraag zal zijn welke ploeg eventueel de handschoen op zal pakken in het peloton.

Sprinters komen er echter niet aan te pas, want de Vuelta zou de Vuelta niet zijn als er geen addertje onder het gras zou zitten: er wordt namelijk bergop gefinisht op de Monasterio de Tentudía, waar een slotklim van 9,4 kilometer aan 5,2 procent klaarligt.

De steile stroken van de slotklim.

Deze cijfers zijn wat misleidend, daar de beklimming duidelijk in drie fases te verdelen is: eerst een pittig stuk met percentages tegen de tien procent, vervolgens een vlakke fase van zo'n drie kilometer en als toetje nog vijf kilometer aan ruim zeven procent. De laatste honderden meters zijn dan weer wat vlakker, maar het gros van de schade zal op dat moment al gedaan zijn.

Favorieten etappe 17 Vuelta a España 2022 | De klassementsmannen of Vine/Carapaz voor hun derde?

Tijden
Start: 13.21 uur
Finish: 17.30 uur

Weer etappe 17 Vuelta a España 2022

Ook woensdag zal het lekker weer zijn in Spanje. De verwachte temperaturen neigen naar de 27 graden Celsius, wat met een windje erbij prima is te noemen.

Favorieten etappe 17 Vuelta a España 2022

Wordt het een dag voor de vluchters of krijgen we een strijd tussen de klassementsmannen? In de derde week van een grote ronde krijgen de vluchters vaak een vrijgeleide. Jay Vine en Richard Carapaz wisten elk al twee ritzeges te boeken en zijn waarschijnlijk de beste klimmers onder de niet-klassementsmannen. Ook Marc Soler is iemand die in deze Vuelta de handen al in de lucht mocht steken en die ongetwijfeld nog eens een gooi wil doen naar ritwinst. Verder denken we ook aan Gino Mäder, Mark Padun of misschien zelfs Thibaut Pinot.

Favorieten etappe 17 Vuelta a España 2022 | De klassementsmannen of Vine/Carapaz voor hun derde?

Strijden de klassementsmannen voor de zege, dan komen we bij de renners uit die het hoogst geklasseerd staan. Miguel Ángel López en Enric Mas waren afgelopen zondag op de Sierra Nevada de beste klassementsrenners en kunnen dat woensdag misschien omzetten in een zege. Ook Remco Evenepoel is uiteraard een favoriet voor de dagzege.

En wat met de punchers? Denk aan Fred Wright, Quentin Pacher of Samuele Battistella, die zich allen al goed toonden in de afgelopen weken. Ook de renners van Jumbo-Visma krijgen na het jammerlijke uitvallen van hun kopman Primoz Roglic mogelijk wat vrijheid: kunnen Sam Oomen, Robert Gesink en Chris Harper daar gebruik van maken?

Odds etappe 17 Vuelta a España 2022

Richard Carapaz- Bet365: 8,00 - Jack's: 9,00
Sergio Higuita - Bet365: 13,00- Jack's: 13,00
Marc Soler - Bet365: 13,00 - Jack's: 17,00
Alejandro Valverde - Bet365: 17.00 - Jack's: 15,00

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Favorieten lezers etappe 17 Vuelta a España  2022

Poll

Wie wint etappe 17 in de Vuelta?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws