Wielrennen op TV 8 september 2022 | Klimmen in Spanje, een vlakke rit in Groot-Brittannië! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 8 september 2022 | Klimmen in Spanje, een vlakke rit in Groot-Brittannië!

Wielrennen op TV 8 september 2022 | Klimmen in Spanje, een vlakke rit in Groot-Brittannië!

Op donderdag 8 september staan er drie mooie koersen op het programma welke via verschillende kanalen te bewonderen zullen zijn. In de Vuelta voor mannen én voor vrouwen staan er bergritten op het programma. In de Tour of Britain zijn er minder hoogtemeters te bekennen en lijkt de rit spek naar de bek van de rappe mannen. In de Leiderstrui vertelt u waar en hoe laat u kunt inschakelen.

TV en tijden etappe 18 Vuelta a España 2022

Op donderdag 8 september staat het Vuelta-peloton een belangrijke etappe te wachten. De lange rit over 192 kilometer in de richting van Alto del Piornal wordt gekenmerkt door één col van tweede categorie en twee cols van eerste categorie, waaronder de slotklim. De Alto del Piornal is een klim van 13 kilometer aan een gemiddelde van iets meer dan 5 procent. Lukt het Mas om Evenepoel te kraken of zijn achterstand te verkleinen?

De achttiende etappe van de Vuelta is op verschillende kanalen te zien. Eurosport Player begint om 14.50 uur met de uitzending. Het hoofdkanaal, Eurosport 1, zendt twintig minuutjes eerder uit, om 14.30 uur. Ook op Sporza is de koers live op tv te volgen. Daar schakelt u vanaf 15.50 uur in. Op Sporza kunt u tevens in de avond omstreeks 22.15 uur weer kijken naar een nieuwe aflevering van Vive Le Vélo, waar Karl Vannieuwkerke naar goede gewoonte het wielernieuws met diverse gasten zal bespreken.

TV en tijden etappe 5 Tour of Britain 2022

In de Tour of Britain staat er donderdag 8 september een relatief vlakke rit op het programma. De renners klikken in hun pedalen voor een rit over 186 kilometer in de richting van Mansfield. Onderweg liggen er weinig noemenswaardige klimmetjes die het de sprinters lastig kunnen gaan maken. Kan Cees Bol nogmaals toeslaan?

De vijfde etappe van de Tour of Britain is van start tot finish te volgen via Eurosport Player. Vanaf 11.40 uur kunt u kijken naar de koers die onder de rook van Sheffield verreden wordt.

TV en tijden etappe 2 Ceratizit Challenge 2022

Na de ploegentijdrit op dag één is direct de belangrijkste etappe voor topfavoriete Annemiek van Vleuten in het parcours opgenomen. Het betreft een bergrit met Colindres als start- en finishplaats, een dorpje in de regio Cantabrië. In navolging van de ploegentijdrit wordt de tweede etappe ook in de avond verreden. Vanaf 18.20 uur kunt u op zowel Eurosport Player als Eurosport 2 genieten van de vrouwenkoers.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws