Cees Bol boekt eerste zege van zijn seizoen na thrillersprint in Tour of Britain Wielrennen
Wielrennen

Cees Bol boekt eerste zege van zijn seizoen na thrillersprint in Tour of Britain

Cees Bol boekt eerste zege van zijn seizoen na thrillersprint in Tour of Britain

Cees Bol heeft de tweede rit van de Tour of Britain weten te winnen. De renner van Team DSM rekende na een vermakelijke finale en spannende spurt af met Jake Stewart.

Na een punchy eerste rit was het op dag twee van hetzelfde: andermaal een listige aankomst. Dit schrok Matthew Teggart, Travis Stedman en Harry Tanfield niet af, zij vormden de kopgroep van de dag. In het peloton zorgde INEOS Grenadiers met hardrijders als Andrey Amador en Richie Porte voor het labeur.

Op deze manier werden de drie vooruitgestuurden met zo'n twintig kilometer te gaan bij de lurven gevat, terwijl het in die fase al wat aanvalletjes regende vanuit de grote groep. Onder meer Thomas Gloag, die deze winter de overstap maakt naar Jumbo-Visma, toonde zich.

Teuns toont zich in slotfase

Davide Gabburo kreeg uiteindelijk een mooi gat te pakken, de man van Bardiani beschikte met nog tien kilometer voor de boeg over een halve minuut voorsprong. Bij het betreden van Hardens Hill, het laatste obstakel van de dag, zakte hij echter vanzelf terug in het tempo makende peloton.

Nils Politt luidde de definitieve finale in met een aanval, maar de Duitse kampioen kreeg niet direct de ruimte. Dylan Teuns leek dat even later wel te krijgen, daar er niet direct op zijn wiel werd gesprongen. Het was echter Magnus Sheffield die het gat naar de Belg dichtte, met de mannen van Team DSM in het spoor.

Hun sprinter Bol hing er namelijk nog aan, waardoor het alle ballen op Bol was. In de laatste bocht kwam Stewart er overheen, waarna ze samen richting de finish denderden. Tegelijk drukten ze hun wiel over de meet en zelfs na de finishfoto was het nog niet direct duidelijk: Bol bleek toch wel de man die net wat eerder was.

Uitslag etappe 2 Tour of Britain 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws