🎥 Wind blaast finishmat omhoog en veroorzaakt zware valpartij in Olympia's Tour: 'Te zot voor woorden dit!' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Wind blaast finishmat omhoog en veroorzaakt zware valpartij in Olympia's Tour: 'Te zot voor woorden dit!'

🎥 Wind blaast finishmat omhoog en veroorzaakt zware valpartij in Olympia's Tour: 'Te zot voor woorden dit!'

De openingsrit in de Olympia's Tour, een Nederlandse rittenkoers van het 2.2-niveau, heeft woensdag voor ophef gezorgd. De sterke wind blies namelijk de finishlijn in Medemblik, die niet bestond uit een lijntje verf, maar wel een ouderwetse mat, omhoog, waardoor verschillende renners ten val kwamen.

De renner die als eerste viel door de ondeugdelijke bevestiging van de finishlijn, was Casper van der Woude. Hij werd bovendien door de jury uit koers gehaald omdat hij de laatste ronde niet heeft gereden. Zijn team Metec-SOLARWATT CT p/b Mantel.com plaatste de beelden op sociale media en zet zowel de internationale als de Nederlandse wielerbond UCI en KNWU aan tot actie.

Lees verder onder de tweet.

Renners van Parkhotel Valkenburg doen beklag over wedstrijdjury

Ook Luke Verburg van Parkhotel Valkenburg deelde mee in de klappen. De 22-jarige Nederlander van Parkhotel Valkenburg was een van de vele renners, die tegen vijftig kilometer per uur de dranghekken in knalden.

'Ik denk dat we achteraf gezien van veel ‘geluk’ mogen spreken', zegt Verburg op LinkedIn. 'De plek waar we terecht komen in de hekken zijn niet meer voorzien van een boarding. Je zou daar maar met een arm of been tussen glijden. Na de valpartij heb ik enkel ambulancepersoneel gezien en één jurylid, die uit de bezemwagen is gestapt. De rest bleef waarschijnlijk lekker warm in de jurybus. De rest van de mensen die hielpen, waren ouders en omwonenden. Achteraf hoor ik dat er lacherig om werd gegaan, toen ze hiermee naar de jury zijn gestapt. Best triestig om te horen.'

Lees verder onder de LinkedIn-post.

LinkedIn Michel Megens

Zijn ploegmaat Jesper Rasch, die weliswaar niet deelneemt aan de Olympia's Tour, uit zijn ongenoegen over de wedstrijdjury. 'Er zijn al oplossingen voor koersen zonder zo'n mat. Alleen in Nederland is dat nog niet gebruikelijk. In andere landen wel. Is dit dan een geldkwestie? Of is het werken met een mat als finishstreep gewoon veel makkelijker dan werken zonder?', zegt hij op X.

De eerste rit werd trouwens gewonnen door de Nederlander Elmar Abma (VolkerWessels Cycling Team). Hij versloeg de Belgische belofte Lorenz Van de Wynkele (Lotto-Dstny Development Team) in een sprint met twee. De Deen Kristian Ekholm (Lidl-Trek Future Racing) vervolledigde het podium.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws