Bouwman pakt in Coppi e Bartali eerste zege in anderhalf jaar: 'Was niet afgesproken dat Koen zou aanvallen' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman pakt in Coppi e Bartali eerste zege in anderhalf jaar: 'Was niet afgesproken dat Koen zou aanvallen'

Bouwman pakt in Coppi e Bartali eerste zege in anderhalf jaar: 'Was niet afgesproken dat Koen zou aanvallen'

Koen Bouwman mocht donderdag na bijna twee jaar zijn handen nog eens in de lucht steken. De 30-jarige Nederlander deed dat in de Coppi e Bartali, waar hij in de derde rit zijn medevluchter Louka Matthys (Bingoal WB) verschalkte en ook meteen de leiderstrui greep.

'Ik ben heel blij dat ik opnieuw mijn handen in de lucht mocht steken', vertelt een goedlachse Bouwman op de ploegwebsite. 'Het was toch al zo’n twee jaar geleden en dan doet het natuurlijk enorm deugd om opnieuw te winnen.' Het doel voor de laatste twee dagen is duidelijk: 'De trui proberen te verdedigen en hopelijk mee naar huis nemen', aldus Bouwman.

Visma | Lease a Bike en Bouwman hadden niet afgesproken om aan te vallen

'Het was niet afgesproken dat Koen zou aanvallen, maar hij is zo’n ervaren renner die weet wanneer het juiste moment aangebroken is', zegt een trotse ploegleider Robert Wagner. 'De hele ploeg heeft vandaag uitstekend gepresteerd en de koers enorm zwaar gemaakt. Onder andere Milan Vader door in de aanval te gaan en Johannes Staune-Mittet door geweldig af te stoppen', glundert Wagner.

Bouwman is nu wel de enig overgebleven kopman in de Italiaanse Wielerweek. Staune-Mittet, die achter Bouwman nog naar de twaalfde plaats reed, is pas zestiende, terwijl Vader meer dan een minuut verloor en nu 21e staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws