Winnaar Gesink mag in de rode trui door Nederland: 'Dit is een droom die uitkomt' Wielrennen
Wielrennen

Winnaar Gesink mag in de rode trui door Nederland: 'Dit is een droom die uitkomt'

Winnaar Gesink mag in de rode trui door Nederland: 'Dit is een droom die uitkomt'

In stroomversnelling denderde Jumbo-Visma over het parcours van de openingsetappe in de Vuelta a España. Dwars door de straten van Utrecht zette de Nederlandse ploeg haar concurrenten op grote achterstand, de man die van deze ploeg als eerste over de streep mocht, ging de wedstrijd leiden. Dat werd de routinier Robert Gesink.

Na de zware inspanning gaf de Nederlander gelijk aan hoe hij zich voelde en hoe dankbaar hij is voor deze trui. 'Ik kan het nog niet helemaal geloven, ik ben zo dankbaar! De jongens waren allemaal echt ongekend sterk. Om zometeen in de rode trui te staan is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van mijn carrière.' Wat de prestatie extra zoet maakt, is dat ze plaats vindt in het thuisland van de Condor van Varsseveld. 'Om in deze leiderstrui zaterdag door Nederland te rijden wordt heel speciaal, het is een droom die uitkomt.'

De luxeknecht van Primoz Roglic was tijdens de wedstrijd lang onzeker over de uiteindelijke afloop. 'We hoorden de tussentijden, en dat we snel waren was duidelijk. We moesten het dan alleen wel tot het einde halen want er kan natuurlijk van alles gebeuren in een ploegentijdrit. Ik wist wel zeker dat deze ploeg de kansen had om te winnen, sommige jongens in de ploeg zijn echt belachelijk sterk.' Een van de dingen die mis had kunnen gaan was, bijvoorbeeld, water op het wegdek door een zwembadje.

Gesink: 'Dit is een mooie manier van de ploeg om me te bedanken'

Met krachtpatsers als Rohan Dennis en Edoardo Affini in de ploeg, gecombineerd met de sterk tijdrijdende klassementsman Primoz Roglic, was Gesink vooral bezig met aanklampen tijdens de rit tegen de klok. 'Ik zat stikkapot na de finish. Ik moest alles op alles zetten om bij de sterksten te blijven. Mijn belangrijkste rol blijft echter het helpen van Primoz. Dit is een mooie manier van de ploeg om me te bedanken nadat ik me jarenlang heb ingezet voor ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws