Winnaar Schultz krijgt welverdiende 👍 van Pogacar: 'Hij ging dubbel zo snel' Wielrennen
Wielrennen

Winnaar Schultz krijgt welverdiende 👍 van Pogacar: 'Hij ging dubbel zo snel'

Winnaar Schultz krijgt welverdiende 👍 van Pogacar: 'Hij ging dubbel zo snel'

Nick Schultz wist maandag opvallend genoeg de openingsrit van de Ronde van Catalonië te winnen. De Australiër van Israel-Premier Tech verraste alle overgebleven snelle mannen met een aanval op het einde van de rit, waarna hij de opstomende Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) op de meet ternauwernood voor kon blijven.

'Ik win niet vaak, dus dit is heel mooi', vertelde de dolgelukkige Schultz in het flashinterview. Het bleek een geplande zet van zijn ploeg. 'Met nog vier kilometer te gaan zat ik van voren om Stevie Williams te helpen, maar hij schreeuwde bij het ingaan van de laatste kilometer naar me dat ik moest gaan. Ik koos het moment en toen ik omkeek, zag ik dat ik een gat had. Maar het is een lange laatste kilometer, het voelde als een eeuwigheid', zei Schultz over de oplopende finale in Catalonië.

Pogacar zette zijn spurt al op 250 meter in, maar kon de overwinning net niet van de Australiër afpakken. 'Ik zag Pogacar komen, als een bullet uit het peloton. Ik geloofde er echter nog steeds in, maar het maakte eigenlijk niet uit waar hij zijn sprint inzette. Ik moest toch zo hard als dat ik kon naar de finish rijden, omdat ik dat gat al had. Als de finish twee meter verder zou liggen, had hij mij wel ingehaald. Ik denk dat hij dubbel zo snel ging als dat ik ging, maar dat moest ik uit proberen te schakelen.'

Schultz trots op prestatie Israel-Premier Tech

'Dit is een geweldige overwinning voor mijzelf, zeker omdat Stevie ook nog derde kon worden.' Williams, eerder dit seizoen nog winnaar in de Tour Down Under, kwam ook juichend over de meet. 'Mike (Woods, red.) is hier ook nog voor het klassement, dus dit is een heel mooie manier om deze week te beginnen. We zijn hier met een hele leuke groep renners en staf, ik kan ze niet genoeg bedanken', besloot hij zijn relaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws