Wuyts fileert Bruyneel na kritiek op Pogacar: 'Dat is ongeveer het domste wat je kunt doen' Wielrennen
Wielrennen

Wuyts fileert Bruyneel na kritiek op Pogacar: 'Dat is ongeveer het domste wat je kunt doen'

Wuyts fileert Bruyneel na kritiek op Pogacar: 'Dat is ongeveer het domste wat je kunt doen'

Michel Wuyts heeft keihard uitgehaald naar oud-ploegleider Johan Bruyneel, die eerder deze week zijn vraagtekens zette bij het programma en de koersinstelling van Tadej Pogacar. Volgens Wuyts is Bruyneel wel de laatste persoon die iets mag vinden van dergelijke zaken.

'Als fan is het mooi om te zien, maar waarom? Hij is jong en hij maakt plezier, maar als ploegleider moet je hem rustig proberen te houden. Je moet hem laten doen wanneer het ertoe doet, en dat is bij de Ruta del Sol niet het geval', zo reageerde Bruyneel in de podcast van zijn goede vriend Lance Armstrong op de drie ritzeges en eindzege van Pogacar in de Ruta del Sol.

Volgens Bruyneel kijkt Pogacar beter naar Jumbo-Visma, waar in januari en februari amper wordt gekoerst. 'Voor een grote ronde heb je een lange termijn-visie nodig, alles wat je nu wint betekent niets', zo zei hij. Wuyts is er in de podcast Wuyts en Vlaeminck duidelijk niet van gediend. 'Als Johan Bruyneel de normen bepaalt, dan zijn we ver weg. Bruyneel is één van die mensen die het wielrennen een goeie twintig jaar geleden over de rand getild heeft.'

Wuyts vindt vergelijking Bruyneel met Pogacar 'het domste'

Wuyts doelt op de inmiddels gekende dopingpraktijken van Armstrong en Bruyneel, die een bom legden onder de sport. Volgens Wuyts is dat echter niet de enige reden dat Bruyneel beter z'n mond houdt. 'Hij vergelijkt zichzelf met Pogacar en dat is ongeveer het domste wat je kunt doen. Bruyneel was geen ongetalenteerde renner, maar was qua talent ongeveer een tiende van de Sloveen. Dus laten we daarmee ophouden. Ik heb de stellige indruk gehad dat Pogacar met een spelletje bezig was.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws