De Lie schuift favorietenrol van zich af: 'Andere ploegen proberen mij die druk te geven' Wielrennen
Wielrennen

De Lie schuift favorietenrol van zich af: 'Andere ploegen proberen mij die druk te geven'

De Lie schuift favorietenrol van zich af: 'Andere ploegen proberen mij die druk te geven'

Arnaud De Lie wordt door verschillende media al bestempeld als een topfavoriet voor de Omloop Het Nieuwsblad. Hoewel dat misschien wat voorbarig is, kan je niet om de ijzersterke vorm van de tweedejaarsprof heen. In gesprek met Het Nieuwsblad blikt De Lie vooruit op de Omloop.

De Lie stormde vorig jaar het profpeloton in met negen overwinningen. Dit seizoen zette hij die lijn voort met al drie overwinningen, de eendagskoers Clàsica Comunitat Valenciana en twee etappes in de Ster van Bessèges. Ook werd De Lie tweede in de Clasica de Almeria. Al die resultaten in het prille seizoen maken dat De Lie in vele pronostieken voor de Omloop als één van de grote favorieten zien, misschien wel dé topfavoriet.

'Met de vorm van Bessèges, heb ik veel kans dat ik de hellingen goed overleef.'

Arnaud De Lie

De Lie denkt daar zelf anders over. ‘Ik ben dat niet, Andere ploegen proberen mij die druk te geven maar ik zie nog veel andere sterke blokken: UAE en Jumbo bijvoorbeeld. Maar ik voel me goed en gemotiveerd, dus ik ben blij dat ik hier ben’, vertelt de 20-jarige aan Het Nieuwsblad. De Lie krijgt steun van zijn ‘leermeester; Victor Campenaerts. ‘Alle ploegen gaan gemotiveerd aan de start bij het begin van de klassiekers. Er zullen veel renners gebrand zijn op een overwinning. Ik verwacht dat ploegen zoals Jumbo, Quick Step en INEOS de koers zullen dragen.’

Aanvankelijk was het allerminst zeker dat De Lie de Omloop zou rijden. Zijn sterke rijden in de eerste koersen van het seizoen gaven echter de doorslag, én De Lie wil gewoon geen spijt hebben. ‘Waarom ik hier ben? Omdat ik niet wil zien dat er morgen een spurt is van vijftig man waar ik bij had kunnen zijn. Ik heb ook parcourskennis en ik hou van de hellingen zoals de Bosberg en de Muur. Met de vorm van Bessèges, heb ik veel kans dat ik de hellingen goed overleef.’ De voorspelde tegenwind maakt het scenario van een groepssprint alvast realistischer.

Campenaerts: 'Er zijn ook voordelen aan enthousiast rijden'

En mocht de koers toch anders verlopen, dan heeft Lotto-Dstny onder andere Campenaerts, die zich als een soort ‘papa’ over De Lie heeft ontfermd. Campenaerts kon in de vorige editie een ontketende Wout van Aert het langst volgen. ‘Vorig jaar heeft me vertrouwen gegeven. Als je goed rijdt dan weet je dat je hier iets kan doen. De pech die ik toen heb gehad is ook geen garantie dat ik dit jaar gespaard word’, doelt Campenaerts op de twee lekke banden en een valpartij in de Omloop van vorig jaar.

Campenaerts begon in 2021 met zijn transformatie van tijdrijder naar coureur voor de klassiekers. We zagen de Belg sindsdien aanvallend koersen, misschien zelfs iets te onstuimig? Campenaerts heeft een andere verklaring. ‘Ik heb vorig jaar pech gehad door misschien te veel te doseren. Ik ben me pas sinds 2021 beginnen te focussen op wegkoersen, dus ik ga niet zeggen dat ik meester tacticus ben, maar er zijn ook voordelen aan enthousiast rijden.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws