Wuyts ziet Evenepoel als dé favoriet voor de Giro: 'Is het aan zijn stand verplicht te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Wuyts ziet Evenepoel als dé favoriet voor de Giro: 'Is het aan zijn stand verplicht te winnen'

Wuyts ziet Evenepoel als dé favoriet voor de Giro: 'Is het aan zijn stand verplicht te winnen'

De Giro d'Italia komt steeds dichterbij en dan komen traditiegetrouw ook allerhande meningen van analisten de kop opsteken. Zeker in België leeft de Giro heel erg, nu ze met Remco Evenepoel één van de twee topfavorieten in de rangen hebben. Commentator en analist Michel Wuyts blikt bij Wielerrevue alvast vooruit op de Italiaanse grote ronde.

De grootste uitdager van Evenepoel wordt normaal gezien Primoz Roglic. De Sloveen kende door een operatie aan zijn schouder geen al te beste winter, maar stond er wonderwel meteen dit seizoen. 'Eind januari was het zeer de vraag of Roglic fysiek klaar zou zijn om aan de start van de Giro te verschijnen. Destijds was de conclusie: het wordt een race tegen de klok. Inmiddels heeft hij die race ruimschoots gewonnen en etaleerde hij zijn topvorm in een aantal voorbereidingswedstrijden', zo weet ook Wuyts.

Wuyts verwacht spannend duel, maar onderschat ook Almeida en Thomas niet

'Desondanks acht ik Evenepoel in staat om te winnen. Gezien zijn status en de overwinning in de Vuelta van vorig jaar, is hij dat ook aan zijn stand verplicht. Maar ik verwacht een spannend duel.' Al wil Wuyts de strijd om de roze trui niet meteen beperken tot de twee kemphanen. 'Het deelnemersveld liegt er niet om, er staan nog veel meer sterke mannen aan de start. Denk bijvoorbeeld aan Joao Almeida en Geraint Thomas. Het is echt te vroeg om te zeggen dat Evenepoel en Roglic het samen zullen uitvechten om de overwinning.'

Toch is de wereldkampioen, die onlangs voor het tweede jaar op rij Luik-Bastenaken-Luik won, volgens Wutys de te kloppen man in de Giro. 'Als puntje bij paaltje komt, vind ik Evenepoel de favoriet. Het is ook aan hem om die status uit te dragen en de tegenstrevers zijn wil op te leggen.' De Giro gaat op zaterdag zes mei van start met een tijdrit van negentien kilometer. Krijgen we meteen een strijd tussen Evenepoel en Roglic om de eerste roze trui van de 106e Ronde van Italië?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws