Arndt werd verrast door snelle Gaviria: 'We zien hem tegenwoordig vaak al van ver aangaan' Wielrennen
Wielrennen

Arndt werd verrast door snelle Gaviria: 'We zien hem tegenwoordig vaak al van ver aangaan'

Arndt werd verrast door snelle Gaviria: 'We zien hem tegenwoordig vaak al van ver aangaan'

In de slotrit van de Ronde van Romandië stond er geen maat op Fernando Gaviria. Als gevolg daarvan moest Bahrain Victorious-sprinter Nikias Arndt, die een bijzonder sterke spurt reed, genoegen nemen met de tweede plaats. Tegenover Cycling Pro Net geeft de Duitser tekst en uitleg.

'We zien het tegenwoordig vaker gebeuren dat Gaviria al erg vroeg aangaat', duidt de runner-up van de laatste etappe in de Zwitserse rittenkoers. De Colombiaanse laureaat begon in de straten van Genève al op driehonderd meter van de finish aan zijn eindsprint. 'Hij heeft een erg goede sprint gereden. We probeerden tijdens de etappe van hem af te komen en dat was ons ook gelukt', lacht Arndt, die daarbij refereert aan het gegeven dat er op een aantal klimmetjes dermate stevig werd doorgetrokken dat het te snel ging voor Gaviria, die met behulp van zijn ploeggenoten telkens wist terug te keren.

'In de laatste kilometers was het gewoon vechten om de juiste positie', duidt Arndt de hectiek in de ultieme slotfase. 'Gelukkig had ik de jongens van het team om me heen. Zelfs Damiano (Caruso, red.), die eigenlijk een klassementsrenner is, heeft me heel goed geholpen. Ik had echt de perfecte positie te pakken. Bovendien voelde ik me supergoed. Ik werd gewoon verrast door Gaviria. Zijn snelheid lag zo hoog dat het moeilijk was om in zijn wiel te geraken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws