Yates laat niet in zijn kaarten kijken: 'Als ik goede benen heb, zal ik het proberen' Wielrennen
Wielrennen

Yates laat niet in zijn kaarten kijken: 'Als ik goede benen heb, zal ik het proberen'

Yates laat niet in zijn kaarten kijken: 'Als ik goede benen heb, zal ik het proberen'

Simon Yates wist rozetruidrager Egan Bernal woensdag te lossen, maar de grote vraag is of hij dat vrijdag weer kan. Dan wordt er namelijk gefinisht op de steile Alpe de Mera. Yates geeft zijn plannen voor de negentiende etappe van de Giro d'Italia alvast niet prijs.

‘Ik weet het niet, ik weet niet meer dan jij’, vertelt Yates na afloop van de achttiende etappe aan de interviewer van Eurosport. ‘Als ik goede benen heb, dan zal ik wat proberen. Dat zien we echter pas op het moment zelf.’

Yates zal alvast moed hebben geput uit de mindere dag van Bernal op de Sege di Ala, waar de Brit een kleine minuut terugpakte op de Colombiaan. ‘Hij was toen inderdaad wat minder, maar dat kon aan van alles liggen, misschien een slechte dag. We kwamen immers uit de rustdag, wie weet wat er aan de hand was’, aldus Yates. Waar de kopman van Team BikeExchange de klim naar Sege di Ala had verkend, geldt dat niet voor de Alpe di Mera, de aankomst van vrijdag. ‘Ik ken die klim niet. Die van gisteren (Sege di Ala, vrijdag, red.) was een van de zwaarste die ik ken.’

White: 'Komende dagen worden heel interessant'

Waar Yates dus niet in zijn kaarten laat kijken, doet ploegleider Matt White dat ook niet in gesprek met Cyclingnews. ‘We rijden gewoon onze eigen koers en als we in het klassement willen opschuiven, dan moeten we druk zetten op de renners voor ons, zo simpel is het. Waar we dat gaan doen, zullen we in de komende 24 uur zien.’ Het is volgens White echter ook zomaar mogelijk dat zijn ploeg juist in een verdedigende rol wordt gedrukt. ‘Misschien hebben ze (INEOS Grenadiers, red.) wel een plan om ons onder druk te zetten. Het wordt heel interessant hoe het zich in de komende dagen allemaal gaat ontwikkelen’, aldus White.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws