Zelfs roze trui Pogacar neemt stelling inzake tactische keuze spurtersploegen: 'Dat was niet best' Wielrennen
Wielrennen

Zelfs roze trui Pogacar neemt stelling inzake tactische keuze spurtersploegen: 'Dat was niet best'

Zelfs roze trui Pogacar neemt stelling inzake tactische keuze spurtersploegen: 'Dat was niet best'

Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) zag zijn roze trui woensdag niet in gevaar komen tijdens de vijfde rit van de Giro d'Italia, maar de Sloveen kon na afloop ook niet spreken van een rustige dag. In twee fases werd er namelijk stevig gekoerst, merkte ook hij. 'Het was de hele dag vol gas.'

'Het was een interessante rit', nam Pogacar stelling in tijdens zijn flashinterview. 'In het laatste uur ging het heel snel, ongelofelijk. In de laatste vijftig kilometer ging het superhard richting Lucca, maar ik vond het ook vrij nerveus en intens. Crazy. De kopgroep bleef alsnog vooruit, terwijl de sprinters er volle bak aanreden en het uiteindelijk niet redden. Maar het was constant vol gas', aldus de roze trui-drager van deze Ronde van Italië.

Dat de vlucht het uiteindelijk haalde, stond niet direct in het boek der scenario's van Pogacar. 'Ik was wel wat verrast door de kopgroep. Anderzijds ook niet, want we reden de eerste twee uur al stevig door, maar het tempo stokte daarna volledig. Toen gingen de vluchters uiteindelijk, maar ik denk al bij al niet dat Alpecin-Deceuninck per se de beste tactiek hanteerde. Ze reden heel snel op de klim, maar haalden de vlucht uiteindelijk niet terug', twijfelde Pogacar zichtbaar aan de effectiviteit van die plannen.

Pogacar stelt doelen voor gravelrit

Donderdag staat Pogacar een nieuwe test te wachten, met de gravelrit naar Rapolano Terme. 'We moeten vooral voorzichtig zijn en geen tijd verliezen. Veilig blijven, dat is het belangrijkste', aldus de winnaar van Strade Bianche van dit jaar. Daarbij lijkt hij dus het credo 'je kan de ronde hier niet winnen, maar wel verliezen' te hanteren voor de rit over de Toscaanse grindwegen.

Pogacar verdedigt in het klassement nog altijd een voorsprong van 46 seconden op Geraint Thomas van INEOS Grenadiers. Daniel Felipe Martínez bezet namens BORA-hansgrohe de derde plek, op 47 seconden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws