Zieke Ciccone zit met de gebakken peren richting Giro d'Italia: 'Mijn hart huilt' Wielrennen
Wielrennen

Zieke Ciccone zit met de gebakken peren richting Giro d'Italia: 'Mijn hart huilt'

Zieke Ciccone zit met de gebakken peren richting Giro d'Italia: 'Mijn hart huilt'

Woensdag nog vijfde in de Waalse Pijl en op zondag dertiende in Luik-Bastenaken-Luik, maar de dinsdag daarop ziek in bed met corona. Het is momenteel de treurige realiteit voor Giulio Ciccone van Trek-Segafredo, amper anderhalve week voor zijn hoofddoel van 2023: de Giro d'Italia.

Zijn ploeg kwam maandag met het bericht dat de deelname van Ciccone aan de Ronde van Italië momenteel op 'stand-by' staat, nadat hij daags na Luik-Bastenaken-Luik positief testte op corona. 'Hij neemt nu een periode van rust terwijl zijn gezondheid wordt gemonitord door de medische staf. Na zijn herstel wordt beslist of hij gaat koersen, wat we in de laatste dagen voor de start gaan beslissen', klonk het in het communiqué vanuit Trek-Segafredo.

Ciccone kan momenteel niet aan fietsen denken

In La Gazzetta dello Sport geeft de klimmer zelf een update over zijn toestand. 'Er is een sterk gevoel van frustratie en hulpeloosheid. Ik heb moeite om de juiste woorden te vinden om mijn verdriet te beschrijven', stelt de emotionele Italiaan. 'Op maandag werd ik wakker met symptomen van griep, waarbij ik voelde dat het meer was dan vermoeidheid van Luik alleen.'

'Uit angst deed ik een test, waarvan ik de uitslag niet wilde geloven', beschrijft Ciccone. 'Het is sindsdien alleen maar erger geworden: een verstopte neus, keelpijn, oorpijn, vermoeidheid en veel hoesten. Ik kan niet aan fietsen denken, dat gaat gewoon niet. Het enige wat ik momenteel kan doen is rusten in bed.'

Dat de Giro, zijn grote doel van dit jaar, start in zijn eigen regio doet hem nu alleen maar meer pijn. 'Mijn seizoensstart was zeer goed, maar na maandenlang gedroomd te hebben van een geweldige start in mijn Abruzzen dreigt nu alles in het water te vallen. Mijn hart huilt', sluit Ciccone, die dit seizoen al goede prestaties afleverde in Valencia, Tirreno-Adriatico en Catalonië, af.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news