Zimmermann slaat dubbelslag in tweede etappe van de Tour de l'Ain Wielrennen
Wielrennen

Zimmermann slaat dubbelslag in tweede etappe van de Tour de l'Ain

Zimmermann slaat dubbelslag in tweede etappe van de Tour de l'Ain

Georg Zimmermann heeft de tweede etappe van de Tour de l'Ain op zijn naam geschreven. Met de zege wist hij ook de leiderstrui over te nemen in de driedaagse koers. Zaterdag staat de slotetappe door het Juragebergte op het programma.

Na de massasprint in de eerste etappe van deze Tour de l'Ain was het nu de beurt aan de klimmers. De rit telde vier gecategoriseerde beklimmingen over een kort parcours van 136 kilometer. Met name de twee laatste klimmen konden een grote rol gaan spelen. De Col d'Ordonnaz, elf kilometer met een stijgingspercentage van 4,5 procent, en de Col de Portes (2,2 kilometer aan zeven procent). Na de laatste klim was het echter nog zo'n 35 kilometer dalen en vlak, waardoor een echte slag van de pure klimmers niet te verwachten was.

Al vroeg in de etappe ging een tweetal ervandoor. Dylan Kowalski (Xeliss-Roubaix Lille Métropole) en Otto Vergaerde (Alpecin-Fenix) kregen een ruime voorsprong van meer dan drie minuten van het peloton. Het duurde echter niet lang voordat hun vlucht voorbij was. Vanuit de grote groep kwamen meerdere aanvallen en ging het tempo omhoog, waardoor het duo snel weer werd ingehaald.

Regen van aanvallen op beklimmingen

Vervolgens werd aanval na aanval geplaatst vanuit het peloton op de Col de Ballon en de Col d'Ordonnaz. Na vele pogingen van onder anderen veel renners van Groupama-FDJ, AG2R Citroën en Lotto Soudal, wist een groepje van vier uiteindelijke toch te ontsnappen. Michael Storer (DSM), Georg Steinhauser (Duitse selectie), Rémy Rochas (Cofidis) en Matteo Badilatti (Groupama-FDJ) verzamelden snel een voorsprong van 45 seconden, terwijl Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) later nog aansloot.

Tijdens de beklimming waren het vooral Deceuninck-Quick-Step en AG2R Citroën die kopwerk deden. Nadat Quinn Simmons terugkeerde na even gelost te zijn, begon ook Trek-Segafredo mee te werken en liep de voorsprong snel terug. Onder aanvoering van die drie ploegen was een sterk uitgedund pelotonnetje op jacht naar de kopgroep, maar het verschil bleef lang tussen de vijftien en twintig seconden hangen.

Uitgedund peloton komt niet dichterbij, Zimmermann steekt over en wint

Even leek het erop alsof de achtervolgende groep de koplopers ging achterhalen, maar uiteindelijk was het werk niet hard genoeg. AG2R Citroën zette nog iemand op kop en ook Simmons en Andrea Bagioli deden nog een laatste poging op een paar kilometer, maar dat bleek te laat. Zimmermann (Intermarché) wist nog wél de oversteek te maken in een ultieme poging, waardoor we afstevenden op een sprint met zes renners.

In de kopgroep was het vervolgens de Duitse Zimmermann die de sterkste was. Hij had in de laatste kilometers geen kopbeurt meer gedaan en ging vroeg de sprint aan. Achter hem, op grote achterstand, werden Storer en Vanhoucke tweede en derde.

Uitslag etappe 2 en klassement Tour de l'Ain 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws