Kelderman en Schelling trekken met BORA-hansgrohe ook al naar kettingwax van Dynamic Wielrennen
Wielrennen

Kelderman en Schelling trekken met BORA-hansgrohe ook al naar kettingwax van Dynamic

Kelderman en Schelling trekken met BORA-hansgrohe ook al naar kettingwax van Dynamic

BORA-hansgrohe is de volgende ploeg in het peloton die gebruik gaat maken van de producten van het Nederlandse bedrijf Dynamic Bike Care. De Duitse wielerformatie van Wilco Kelderman en Ide Schelling stapt per 1 januari over en tekent een contract voor minimaal drie jaar, zo weet In de Leiderstrui.

BORA-hansgrohe maakte de afgelopen jaren gebruik van de producten van Tunap Sports. Bij Dynamic Bike Care denkt men echter belangrijke winst te behalen met de speciaal ontwikkelde kettingwax. Deze Speed Potion Wax is geen onbekende in het peloton. Zo zou onder meer Schelling de wax al eens getest hebben, waarop BORA-hansgrohe contact heeft gezocht met Dynamic.

De teamleiding en performance staff van de ploeg zijn na tests tijdens de Tour de France overtuigd geraakt van de werking van de wax, die al door meerdere ploegen wordt gebruikt. Zo rijdt onder meer Jumbo-Visma met de Speed Potion Wax, waar tot wel 11 watt mee bespaard kan worden. Bij Dynamic wilde men niet reageren op de geruchten.

BORA-hansgrohe ondergaat transformatie

De overstap naar een ander smeermiddel is niet de eerste 'transfer' voor BORA-hansgrohe in deze maanden. De ploeg ondergaat richting 2022 een transformatie, met het vertrek van sterkhouders Peter Sagan en Pascal Ackermann. Bij hun afscheid gaf ploegbaas Ralph Denk al aan dat het team niet meer louter leunt op twee of drie renners.

Kelderman en Schelling bleken in de Tour twee meer dan gewaardeerde aanwinsten. Kelderman werd vijfde in het eindklassement, Schelling maakte indruk met het dragen van de bolletjestrui in de eerste week. In de klassieke kern maakte Nils Politt dit seizoen zijn opwachting, met een ritzege in de Tour als prachtig resultaat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws