Zonder contract, maar Pozzovivo (39) wil nog niet stoppen: 'Nooit aan gedacht mijn carrière te beëindigen' Wielrennen
Wielrennen

Zonder contract, maar Pozzovivo (39) wil nog niet stoppen: 'Nooit aan gedacht mijn carrière te beëindigen'

Zonder contract, maar Pozzovivo (39) wil nog niet stoppen: 'Nooit aan gedacht mijn carrière te beëindigen'

Domenico Pozzovivo kende een seizoen van highs en lows. Na een sterke Giro, waar hij als achtste eindigde, kreeg de 39-jarige Italiaan het aan de stok met het coronavirus. Door een val in de Ronde van Lombardije eindigde zijn seizoen op een dieptepunt. Pozzovivo heeft nog geen contract voor 2023 maar dacht nooit aan stoppen.

'Ik heb er nooit aan gedacht mijn carrière dit jaar te beëindigen', vertelt Pozzovivo aan Bicisport. 'Ik heb dat ook altijd tegen het team gezegd, maar voorlopig hebben we nog geen contract getekend. Ik heb aanbiedingen gekregen van andere teams, mar met het ga ik niet met garantie naar de grote rondes. Een nieuwe overeenkomst met Intermarché is waarschijnlijk. Ik voel me op mijn gemak omdat het seizoen goed is geweest en ik wil doorgaan met wat ik doe.'

In de Giro had de renner van Intermarché-Wanty-Gobert lange tijd goede papieren voor een topnotering, maar een val op de flanken van de Mortirolo gooide roet in het eten. 'Ik had op het podium kunnen eindigen, maar die val verpestte alles. Om terug te keren moest ik op mijn tanden bijten en iedere meter lijden. De gevolgen waren niet groot, maar om in de laatste week van een grote ronde met de besten mee te doen moet je op 110% zitten.' De Giro was voor Pozzovivo wel de bevestiging dat hij nog altijd mee kon doen om de ereplaatsen.

Corona en val in Lombardije zorgen voor einde in mineur

Later in het jaar kreeg de Italiaanse klimmer corona, wat zijn voorbereiding op de Vuelta verpestte. 'Ik kreeg longcovid, wat me er in feite van weerhield om competitief te zijn in de Vuelta. Ik wilde niet opgeven. Het gevoel werd echter slechter en met tegenzin moest ik me terugtrekken in een poging weer op krachten te komen voor de seizoensfinale. Ik dacht dat ik niet terug zou kunnen keren naar mijn niveau.' Gelukkig kon Pozzovivo tegen verwachting in het najaar nog kleuren voor zijn ploeg, met ereplaatsen in de Coppa Agostoni en de Giro dell'Emilia.

De pocketklimmer hoopte zijn seizoen goed af te sluiten in de koers van de vallende bladeren, maar Pozzovivo viel keihard en moest opgeven. 'Ik kon die val niet vermijden, ik schrok enorm. De spijt kwam een paar dagen later, maar ik heb alles al verwerkt en ik hoop dat er nog een Lombardije komt waar ik mezelf kan verlossen.' Wat er volgend jaar te wachten staat weet Pozzovivo niet, maar pensioen is een mogelijkheid na 2023. 'Volgend jaar zou het einde van mijn professionele loopbaan kunnen zijn. Het hangt allemaal af van de passie en het verlangen om het te blijven doen. Ik probeer altijd mijn best te doen en denk van seizoen tot seizoen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws