Zonneveld over hét mysterie voor de Tour: 'Krioelde van de mensen, 84 dagen heeft niemand hem gezien' Wielrennen
Wielrennen

Zonneveld over hét mysterie voor de Tour: 'Krioelde van de mensen, 84 dagen heeft niemand hem gezien'

Zonneveld over hét mysterie voor de Tour: 'Krioelde van de mensen, 84 dagen heeft niemand hem gezien'

Het wachten komt morgen tot een einde. Dan gaat de Tour de France eindelijk los. Met misschien wel het sterkste startveld in de afgelopen vijf jaar is het watertandend toekijken hoe de toppers zich al op dag één kranig moeten weren. 'De grote vier' hebben, nadat bekend werd dat ook Tadej Pogacar een corona-besmetting had opgelopen, allemaal geen vlekkeloze voorbereiding gehad. Het grootste vraagteken blijft echter toch Jonas Vingegaard.

Thijs Zonneveld blikte kort vooruit op het mysterie dat de Deen zal zijn in de komende week en misschien wel weken. In In het Wiel wijdde hij enkele stijlvolle woorden aan Vingegaard. Die zei zelf dat alles vanaf de start een bonus zal zijn. 'Dat is natuurlijk gewoon gelul. Hij is hier niet om gewoon 'te zijn', om deel te nemen. Het komt ook echt vanuit hemzelf. Hij wil hier rijden en hij wil hier goed zijn. Hij ging naar de ploeg en zei: ik wil hier rijden.'

Zonneveld is overtuigd: 'Hij is competitief'

'Als je ook keek naar hoe iedereen zich bewoog achter de schermen. Primoz Roglic, Tom Pidcock en Egan Bernal bewegen zich daar dan vrij en rustig, praten wat met iedereen. En bij Vingegaard krioelt het werkelijk van de mensen! We hebben hem natuurlijk ook, wat is het, 84 dagen niet gezien?', vervolgt de renner van BEAT Cycling. 'Allemaal cameramensen om hem heen, en ook alle andere renners kijken dan even naar hem', schetst Zonneveld de bizarre situatie rondom de Deen.

Dan rest nu nog de vraag hoe goed hij echt is. Ook op dat vlak valt Zonneveld een aantal dingen op. 'Visma | Lease a Bike nuanceert de boel niet. Ze nemen geen underdogrol op zich. Het geluid is wel dat ze er echt veel vertrouwen in hebben. Hij zal niet zomaar de Tour te winnen. Maar in het gunstige scenario kan het. Hij heeft natuurlijk niet gekoerst. Maar op de trainingen hebben ze dat natuurlijk wel nagebootst. Daar hebben ze echt wel gezien waar hij staat ten opzichte van vorig jaar. Als hij die waardes benadert, dan is hij competitie. Maar hoe competitief? Dat gaan we zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws