Lefevere houdt optie voor switch Evenepoel open en beticht Visma van 'spelletjes' richting de Tour Wielrennen
Wielrennen

Lefevere houdt optie voor switch Evenepoel open en beticht Visma van 'spelletjes' richting de Tour

Lefevere houdt optie voor switch Evenepoel open en beticht Visma van 'spelletjes' richting de Tour

Patrick Lefevere trekt met zijn ploeg Soudal Quick-Step voor de zoveelste zomer op rij naar de Tour de France. Voorheen deed de Belgische formatie dat eigenlijk altijd met een topsprinter aan boord. Nu is dat helemaal anders: de focus zal volledig liggen op het rijden van een goed klassement met Remco Evenepoel. Lefevere ging in op de vorm van de ploeg, de toekomst van zijn kopman én op de concurrentie in Frankrijk in een interview met HLN.

Zijn ploeg is tot in de puntjes voorbereid en Lefevere heeft dan ook een passend antwoord op de vraag hoe groot het vertrouwen is in het gekozen octet. 'Groot. De ploeg is er klaar voor. We hebben er alles aan gedaan, op alle niveaus. Dat gezever van vroeger, dat de ploeg nog veel moet leren, daar ben ik niet meer mee akkoord.' Over Evenepoels voorbereiding is de ploegbaas ook tevreden. 'Hij heeft ondertussen, na zijn blessures, de Dauphiné in de benen. Ik blijf erbij dat dat een goeie keuze was. Ik wist dat hij slaag ging krijgen, maar hij is gegroeid: in de slotrit was Remco al heel wat beter dan in de eerste bergrit.'

Lefevere twijfelt niet aan Van Aert en Vingegaard: 'Hebben verstoppertje gespeeld'

Toch rest de vraag of Evenepoel het klassement wel drie weken lang na zal kunnen streven. Men herinnert zich de slechte dag in de Vuelta van 2023 nog goed. De jonge Belg liet de boel toen lopen. Mag dat nu weer als hij een slechte dag kent? 'Nee, nu moet hij door blijven rijden. Als hij slagen krijgt, gaat hij ze moeten incasseren en doorgaan. We moeten heel die Tour vol gaan om te zien waar hij kan uitkomen over drie weken. Daar kan je dan conclusies aan vastknopen voor de toekomst', vertelt Lefevere.

Want bij de ploeg ligt er een nauwgezet plan om te ontdekken of het rijden van klassementen wel bij de renners Evenepoel past. Een negatief antwoord op die vraag ziet Lefevere helemaal niet per se als slecht. 'Volgend jaar, in 2025, kan je zeggen: nu zijn er geen excuses meer. Dan is het D-day. Kom je dan tot de vaststelling dat plek zes in het klassement het maximum is, dan moet je resoluut voor etappes en voor de klassiekers gaan. Dat is mijn advies. Maar uiteindelijk rijdt hij, niet ik', aldus PatLef.

Tot slot ging Lefevere ook nog in op Visma | Lease a Bike, het team dat lang moest wachten om de knoop door te hakken richting de Tour. Gingen toppers Wout van Aert en Jonas Vingegaard de start wel halen? De bijna 70-jarige wielerfreak denkt er het zijne van. 'Ze spelen wel vaker spelletjes. Bij Visma moeten ze niet flauw doen: die hebben verstoppertje zitten spelen', was zijn korte, maar veelzeggende reactie op de vraag of hij denkt dat de geelzwarten klaar zijn voor de Tour.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws