Zwaar gehavende Plapp startte gewoon in Surf Coast Classic: 'Heb schreeuwend onder de douche gestaan' Wielrennen
Wielrennen

Zwaar gehavende Plapp startte gewoon in Surf Coast Classic: 'Heb schreeuwend onder de douche gestaan'

Zwaar gehavende Plapp startte gewoon in Surf Coast Classic: 'Heb schreeuwend onder de douche gestaan'

Voor titelverdediger Luke Plapp draaide de Tour Down Under uit op een regelrechte nachtmerrie. De 23-jarige Australiër van Jayco-AlUla had van de rittenkoers voor eigen publiek echt een doel gemaakt, maar moest na een zware valpartij opgeven in de vierde rit.

Plapp had nochtans de goede vorm te pakken met een nieuwe Australische titel op de weg. De Aussie kwam echter op dertien kilometer van de finish hard ten val, verloor tien minuten en zodoende zijn goede positie in de algemene rangschikking. Ook Astana-coureurs Michele Gazzoli, Samuele Battistella en Cristian Scaroni gingen met hem tegen de grond.

Desondanks startte Plappy toch gewoon in de Surf Coast Classic, die hij als 77e beëindigde op een dikke minuut van winnaar Biniam Girmay. Van de Cadeal Evans Great Ocean Race heeft Plapp dan weer een echt doel gemaakt. 'Ik heb veel in bed gelegen en geprobeerd me klaar te maken, de wonden te verbinden, te schreeuwen onder de douche, maar het gaat elke dag beter en daarom heb ik er alle vertrouwen in voor zondag', vertelt Plapp aan CyclingNews. 'Ik heb echt mijn oog laten vallen op de Cadel Evans Great Ocean Road Race en het heeft mij gemotiveerd om zo snel mogelijk te herstellen. Gewoon om het team te helpen. Ik zal zeker niet meestrijden om de overwinning, maar als ik de ploeg kan helpen om de race vroeg te controleren of de ontsnapping te controleren, dan zou ik dat geweldig vinden.'

Plapp vond het moeilijk om naar de Tour Down Under te kijken

De Australiër stapte na zijn val gedesillusioneerd nog wel op zijn fiets, met een volledig geschaafde rug en bil. Aanstalten maken om terug te keren bij het peloton deed hij niet meer, waardoor het eindverdict in Campbelltown 9.53 minuut tijdsverlies was. Direct na de aankomst werd hij opgevangen door een medisch team, om de precieze verwondingen onder de loep te nemen. Het verdict: veel oppervlakkige wonden, een gezwollen elleboog en een pijnlijke enkel.

Na zijn opgave moest Plapp vanuit zijn zetel toezien hoe jonge veulens Stephen Williams, Oscar Onley en Isaac del Toro de Tour Down Under kleurden. 'Het deed pijn om naar de ritten van zaterdag en zondag te kijken. Ik was behoorlijk emotioneel toen ik naar de etappes met finish op Willunga Hill en op Mount Lofty keek, omdat ik wist dat dat iets was waar ik naartoe had gewerkt en ik denk dat ik, gezien de manier waarop de race verliep, echt wenste dat ik er was voor Simon en de jongens.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws