Zwaar teleurgestelde Sinkeldam als tweede Nederlander uit Tour de France: 'Heb het niveau niet' Wielrennen
Wielrennen

Zwaar teleurgestelde Sinkeldam als tweede Nederlander uit Tour de France: 'Heb het niveau niet'

Zwaar teleurgestelde Sinkeldam als tweede Nederlander uit Tour de France: 'Heb het niveau niet'

Ramon Sinkeldam heeft de Tour de France verlaten. De organisatie van de rittenkoers laat weten dat de Nederlander van Alpecin-Deceuninck teveel hinder ondervond aan een valpartij in de veertiende rit en de wedstrijd niet meer verder kon zetten.

Sinkeldam lag volgens de organisatie bij de zware valpartij in de openingsfase en is de zesde opgever van de derde zaterdag van de Tour de France. Louis Meintjes, Antonio Pedrero en Esteban Chaves vielen daar ook uit met blessures, terwijl Romain Bardet en James Shaw bij een latere crash ook uit de Tour verdwenen.

Sinkeldam baalt van eigen niveau

Volgens Sinkeldam zelf had de opgave vooral ook te maken met de situatie waarin hij zich na de herstart bevond. 'Ik had niet mijn beste dag en verloor te snel het contact met de bus en kwam geïsoleerd te zitten. Er was vanaf dat moment geen nut meer om te pushen. Ik ben teleurgesteld, omdat ik niet het niveau heb om de bergen te overleven. Zo wilde ik de Tour niet verlaten', aldus de routinier via de officiële kanalen van z'n team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws