Duurzaamheid in gepersonaliseerde wielerkleding: waarom is het belangrijk? Advertorial
Advertorial

Duurzaamheid in gepersonaliseerde wielerkleding: waarom is het belangrijk?

Duurzaamheid in gepersonaliseerde wielerkleding: waarom is het belangrijk?

Het kan haast niet dat je nog niet bekend bent met duurzame wielerkleding. Steeds vaker zijn we ons bewust van de eindigheid van materialen op onze aarde en de noodzaak om te zoeken naar duurzame oplossingen. Zo ook in de wielerkledingbranche. Steeds vaker zien we dat consumenten zoeken naar duurzame wieleroutfits. Daarnaast is het ook zo dat duurzame kleding, naast dat het goed is voor het milieu, ook goed is voor jezelf.

Mensen achter het product

De impact van de kledingproductie op de mensen die het maken wordt vaak totaal onderschat. Bij het produceren van wielerkleding kunnen schadelijke stoffen en dampen vrijkomen die een negatieve impact op werknemers hebben. Door te kiezen voor duurzame materialen en inkt zorgen we ervoor dat deze impact beperkt wordt en de gezondheid van productiemedewerkers positief beïnvloedt. Als duurzaamheid voor jou belangrijk is, let dan ook op of het merk waarbij je de fietskleding koopt transparant is over het gebruik van duurzame stoffen en inkt. TD Sportswear is bijvoorbeeld een leverancier die bekend staat om haar toewijding aan duurzame praktijken in de productie van gepersonaliseerde wielerkleding.

Het milieu

De meeste mensen streven er tegenwoordig naar om bewust om te gaan met het milieu en hun steentje bij te dragen. Als je kiest voor duurzame fietskleding, dan is dit een win-win voor zowel het milieu als de kledingproductie. Vergeet daarbij niet dat transport van kleding ook een grote vervuiler is. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor producenten die zowel het in elkaar naaien, printen als produceren van stoffen op dezelfde of bij dezelfde locatie doen. Het zou zonde zijn als producenten stoffen uit Azië halen en ze in Europa in elkaar naaien, terwijl je ook alles in Azië kunt doen en zo dubbele verzending voorkomt.

De stoffen en inkt zelf

Wist je dat bij het maken van custom fietskleding ook veel afval vrijkomt? Doordat kleding wordt geprint in vlakken is het helaas zo dat er bij het uitsnijden van deze vlakken snijafval achterblijft. Dit zijn stukken stof die normaal niet gebruikt worden, maar tegenwoordig zijn er steeds meer leveranciers die hier wel wat mee doen. Ten eerste wordt het snijafval beperkt door machinaal te snijden, maar ook wordt het snijafval tegenwoordig hergebruikt om gerecyclede nieuwe stoffen te maken.

Duurzaamheid voor jezelf

Naast alle voordelen voor het milieu als je kiest voor het ontwerpen van duurzame fietskleding, heeft het ook voordelen voor jouzelf. Duurzame stoffen hebben vaak een hoge kwaliteit en hebben daarnaast vaak het OEKO-TEX keurmerk. Dat garandeert dat de stoffen die gebruikt zijn in de fietskleding veilig zijn voor jou, het milieu en de productiemedewerkers. Het maakt daadwerkelijk een verschil in veiligheid voor jou, de aarde en anderen of je kiest voor duurzame gepersonaliseerde fietskleding.

Maatwerk

Wist je daarnaast dat je door te kiezen voor gepersonaliseerde fietskleding bijdraagt aan nog iets anders? Als je je eigen fietskleding laat ontwerpen, dan doe je niet mee aan het consumeren van fietskleding die in de mode is. In de collectie fietskledingwereld liggen warenhuizen vol met fietskleding die uit de mode is en voor niets is geproduceerd. Enorm zonde, want het zorgt voor extra uitstoot en een extra belasting van onze aarde.

Door te kiezen voor duurzame gepersonaliseerde wielerkleding, draag je bij aan een betere wereld voor iedereen. Kies voor kwaliteit, duurzaamheid, het milieu en voor jezelf. Bedrijven zoals TD Sportswear zijn gespecialiseerd in custom fietskleding en staat daarnaast bekend als de snelste en hoogst scorende leverancier voor gepersonaliseerde wielerkleding. Kijk daarom eens naar opties en laat je eigen custom wielershirt bedrukken met een partij als TD Sportswear.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws