Ganna spurt naar zege in Oostenrijkse bergrit, Leknessund wint in Roemenië Wielrennen
Wielrennen

Ganna spurt naar zege in Oostenrijkse bergrit, Leknessund wint in Roemenië

Ganna spurt naar zege in Oostenrijkse bergrit, Leknessund wint in Roemenië

Niet alleen in de Tour de France wordt dit weekeinde gekoerst, maar ook in Oostenrijk en Roemenië. Daar vinden de nationale rondes plaats. Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) won in het Alpenland een bergrit, terwijl Lennert Van Eetvelt zijn eerste rittenkoers sinds lange tijd rijdt namens Lotto-Dstny. Andreas Leknessund won daar de eerste etappe.

In Oostenrijk kwam men op de proppen met een ietwat onorthodoxe bergrit. Na het inpassen van de Füscher Törl (18,8 kilometer aan 8,8 procent) in de openingsfase van de etappe kregen we een lange, vlakke fase, om uiteindelijk nabij de Grossglockner te finishen op een heuveltje. Ganna klopte daar Diego Ulissi, namens UAE de ritwinnaar van vrijdag, en ploeggenoot Brandon Rivera. Na de rit kwam het verschikkelijke nieuws binnen dat André Drege overleden was na een valpartij in de koers.

Van Eetvelt keert in Roemenië - op het BK na - terug na een lange periode zonder échte koersen. 'Een eeuwigheid is dat. Twee maanden lang kon ik quasi niets doen, drie maanden was ik op de sukkel. Na elke behandeling hoopten we dat het de week daarop zou opgelost zijn. Maar zelfs na de operatie bleven er vraagtekens. De onzekerheid was het ergste. Op een bepaald moment begon ik zelfs te vrezen dat het mogelijk nooit zou opgelost geraken. En toen ik eindelijk opnieuw aan trainen toe kwam, werd ik op de koop toe aangereden door een wagen.'

'Ik ben blij dat ik me stilaan weer coureur voel, vooral. Ik heb onderschat van hoever ik moest terugkomen. Het niveau op training was niet meteen waar ik op had gehoopt. Die motor blijft wel, maar ik ben benieuwd wat dat geeft als de intensiteit deze week wordt opgekrikt. Het wordt ook de eerste keer dat ik terug ga klimmen in koers. De Sibiu Cycling Tour is een fijne wedstrijd en ik kijk er dus wel naar uit', liet hij weten via zijn ploeg.

Van Eetvelt kwam er op dag één niet aan te pas. Andreas Leknessund won de openingsrit door Florian Lipowitz af te troeven in een spurt met drie, waar ook George Bennett aan meedeed.

Uitslag etappe 4 Ronde van Oostenrijk 2024

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag etappe 1 Sibiu Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws