Optimaal herstellen na je fietsrit: scoor nu 20 procent korting via Daily Nutrition Advertorial
Advertorial

Optimaal herstellen na je fietsrit: scoor nu 20 procent korting via Daily Nutrition

Optimaal herstellen na je fietsrit: scoor nu 20 procent korting via Daily Nutrition

Daily Nutrition heeft als doel om Jong & Oud te ondersteunen in een Gezond & Sterk lichaam! Dit doen wij met nutritioneel rijke voedingsproducten ondersteund met onze Daily Supplements. Daily Nutrition is er dus voor iedereen en daarmee ook voor jou als wielrenner en veldrijder. En wij helpen jou graag, elke dag opnieuw, om die eindstreep te halen.

Want vooral als wielrenner of veldrijder is het erg belangrijk dat je dagdagelijkse eiwitinname meer dan gemiddeld is. Dit geldt ook voor je vitaminen en mineralen inname. Zo ondersteunen eiwitten en vitaminen & mineralen je lichaam om snel en goed te herstellen na een inspanning. Ook maken ze je lichaam weer klaar voor je volgende prestatie.

En of jij nou gewoon houdt van lekker fietsen met de mannen en/of vrouwen, je traint en/of wedstrijden rijdt op amateurniveau of je bent een professioneel renner. De voedingstoffeninname voor je lichaam blijven even belangrijk. Enkel de hoeveelheid verschilt per niveau. Zo heeft een topsporter meer voedingsstoffen nodig ter ondersteuning van zijn/haar lichaam als een amateursporter.

Eiwitten en wielrennen

Als renner verbruik je veel energie voor de intensieve sportprestatie die je aan het leveren bent. Dat betekent dat de dag voor je inspanning en op de dag zelf je hoog in je energie-inname moet zitten. Dus veel koolhydraten en vetten eten. In sporttermen worden deze macronutriënten ook wel brandstoffen genoemd.

Eiwitten daarentegen kunnen worden omschreven als bouwstof voor je lichaam. Gedurende de inspanning die jij als renner levert raken je spieren (licht) beschadigd. Eiwitten zijn cruciale bouwstenen voor een snel en optimaal spierherstel. In je lichaam vindt namelijk continue afbraak en opbouw van eiwitten plaats, hoofdzakelijk ter ondersteuning van je spiermassa maar ook ter ondersteuning van je organen.

Om je lichaam niet alleen goed te laten herstellen maar ook te prepareren voor de eerste volgende prestatie is je eiwitinname dus essentieel voor je spieren. Onze aanbeveling voor jou als renner is een eiwitinname van 1,4g - 1,6g eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag!

Het is van belang dat je de eiwitinname goed verdeeld over de gehele dag. Op die manier voorzie je je lichaam continue van de essentiële bouwstoffen die eiwitten borgen in de vorm van aminozuren. Belangrijk en goed om te weten is dat je lichaam in staat is om +/- 20 gram eiwit te verwerken per 3 uur. Door je eiwitinname goed over de dag te spreiden voed jij je lichaam op de meest rendabele manier voor spierherstel en spieropbouw. Wil jij exact weten hoeveel eiwit jij elke dag nodig hebt? Vul dan hier onze eiwitcalculator in.

De kracht van Daily Nutrition en onze producten is dat wij met onze eiwitrijke producten jouw lichaam die extra ondersteuning bieden. En dat vanuit een normaal voedingspatroon! Dit betekent dat je op de dagen dat je niet traint jij je lichaam op een makkelijke en eiwitvolle manier kan voeden. Zonder dat je dus extra veel moet eten. Zo bevatten al onze FOOD-producten gemiddeld 5 gram of meer aan eiwit per portie en passen ze goed bij elk moment van de dag. Als tussendoortje in de ochtend of middag. Maar ook ’s avonds als verantwoord tussendoortje. Want verantwoord, dat zijn al onze producten. Rijk aan eiwit en laag in suiker want al onze producten zijn suikerarm.

Optimaal herstellen na je fietsrit: scoor nu 20 procent korting via Daily Nutrition

Whey eiwitten

En ben je net afgestapt na een training of wedstrijd, neem dan 1 glas (250ml) met onze Whey Protein shake om je lichaam direct aan te vullen met alle krachtige en essentiële aminozuren die onze Whey Protein Shake bevat. Want bij (structurele) onvoldoende eiwitinname verlies jij als wielrenner spierkracht en spiermassa. Je prestaties nemen af, je herstel verloopt langzamer en moeizamer en je verhoogt de kans op blessures. Zorg er dus voor dat je, elke dag opnieuw, voldoende eiwit binnenkrijgt.

Want whey (wei) eiwitten kenmerken zich door hun snelle biologische opname door het lichaam en zijn daarmee ideaal voor het herstel van je spieren. Whey eiwitten bevatten ook het hoogste gehalte aan leucine van alle eiwitten, een aminozuur die rechtstreeks de spiereiwitsynthese (het opbouwen van eiwitten in de spieren) stimuleert. Naast de belangrijke rol die eiwitten dus spelen voor jouw lichaam als wielrenner zijn er ook enkele supplementen aan te wijzen die voor jouw als renner interessant kunnen zijn.

Multi vitaminen & mineralen 

Als renner vraag jij veel van je lichaam en is het belangrijk dat jouw lichaam zich fit en gezond voelt. De inname van voldoende vitaminen en mineralen is hierin ook essentieel. Wist je dat in Nederland 40% van alle volwassen niet aan zijn dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen voldoet? Daily Nutrition Multi+ Vitaminen & Mineralen zijn extra hoog gedoseerd in Vitamine C, B3 en B12 en in de mineralen Zink, IJzer en Magnesium.

Omega 3

Omega 3 vetzuren bestaan uit DHA en EPA en zijn voorzien van diverse gezondheidsclaims, toegeschreven vanuit de European Food Safety Association (ESFA). Zo dragen deze vetzuren, bij een dagelijkse inname van 250mg per dag, bij aan een gezonde werking van je hart, gezichtsvermogen en hersenfunctie. Ook draagt DHA bij aan de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed en dragen DHA en EPA bij tot de instandhouding van een normale bloeddruk.

Daily Nutrition Omega 3 bevat naast de dagelijkse hoeveelheid DHA en EPA ook nog eens Vitamine E ter extra ondersteuning van je stofwisseling en immuunsysteem. Er zijn natuurlijk nog meer vitaminen en mineralen op te noemen, zoals bijv. magnesium, ijzer en Vitamine B3 en D. Echter, deze vitaminen en mineralen worden ook opgevangen bij de inname van voedingsstoffen eiwit en vitaminen en mineralen. En ter extra ondersteuning van Multi Vitaminen & Mineralen.

20% korting met de unieke 'In de Leiderstrui' kortingscode!

Het assortiment van Daily Nutrition stelt jouw lichaam dus perfect in staat om elke dag opnieuw te voorzien in het binnen krijgen van de belangrijke voedingsstoffen. Profiteer nu via In de Leiderstrui van 20% korting op uw bestelling bij Daily Nutrition door gebruik te maken van deze unieke kortingscode: IDLT20. Deze kortingsactie is geldig tot en met Maart 2022.

Bezoek de Daily Nutrition webwinkel via deze link: winkel, bestel onze producten en vul bovenstaande kortingscode in voordat u afrekent en geniet van al het goeds van onze producten! Wat gun jij jouw lichaam?

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws