Philipsen wint in Tour Down Under na diskwalificatie; klassementsleider valt Algemeen nieuws

Philipsen wint in Tour Down Under na diskwalificatie; klassementsleider valt

Door Marijn van den Berge 19 januari 2019 | 08:11


De Tour Down Under en hectiek lijken toch elk jaar weer een goed huwelijk. Ook de vijfde etappe van de TDU van 2019 zat er vol mee. De jonge Belg Jasper Philipsen sprintte naar zijn eerste WorldTour-zege, maar was niet degene die juichte.

Het leek een rustige dag te worden met een normale sprint, maar dat liep even anders. Jumbo-Visma trok het peloton even op de kant op 31 kilometer van de streep, wat later overgenomen werd door Sky en BORA-hansgrohe. Gevolg was dat het er niet meer naar uitzag dat het stil ging vallen, want het ging met bijna 50 kilometer per uur naar de streep.

Het viel echter nog wel een keer stil, want op 10 kilometer van de streep was er een valpartij in het peloton, waar klassementsleider Patrick Bevin het grote slachtoffer van was. De mannen voor het klassement toonden zich ware heren en ook de sprintersploegen hielden de benen even stil. Zodoende kon Bevin terugkeren en zijn trui houden, maar hij zag er wel flink aangeslagen uit.

Toen het eindelijk sprinten werd kwam Caleb Ewan juichend over de meet. Tot de jury de beelden nog eens terugkeek en zag dat Ewan meerdere kopstoten uitdeelde aan diezelfde Philipsen. De Belg baalde nog enorm van zijn tweede plaats, maar zag die later worden omgebogen tot een zege. Door het terugzetten van Ewan werd Danny van Poppel derde. Top tien-plaatsen waren er voor Cees Bol en Wout Poels. Die laatste mag het zondag gaan uitvechten voor de eindzege op Willunga Hill. Onduidelijk is of Bevin start.

Uitslag etappe 5 Tour Down Under

1. Jasper Philipsen
2. Peter Sagan
3. Danny van Poppel
4. Jens Debusschere
5. Elia Viviani
6. Phil Bauhaus
7. Cees Bol
8. Ryan Gibbons
9. Wout Poels
10. Davide Ballerini

Algemeen klassement Tour Down Under

1. Patrick Bevin
2. Daryl Impey +0.07
3. Luis Leon Sanchez +0.16
4. Ryan Gibbons +0.26
5. Jan Polanc ''
6. Ruben Guerreiro
7. George Bennett
8. Chris Hamilton
9. Wout Poels
10. Michael Woods


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws