Like ons!
Ewan wint laatste sprint Ronde van Turkije, Grossschartner wint klassement

Algemeen nieuws

Ewan wint laatste sprint Ronde van Turkije, Grossschartner wint klassement

Caleb Ewan heeft de zesde en laatste etappe van de Ronde van Turkije weten te winnen. In een bizarre sprint was hij te sterk voor Fabio Jakobsen en Sam Bennett. Felix Grossschartner wist zijn leiderstrui te behouden en schreef zo het eindklassement op zijn naam.

Het duurde even voordat een kopgroep een voorsprong kon nemen. Na verschillend pogingen van diverse renners waren het uiteindelijk Mauricio Moreira, Lorenzo Fortunato, Hayato Yoshida, Emerson Oronte, Thimo Willems en Ahmet Akdilek die het lukte. Zij kregen van het peloton al snel een gaatje van een ruime minuut. Het peloton leek het wel prima te vinden, en liet de zes mannen een paar minuten weg rijden.

Toen de groep bijna vijf minuten had, liet Moreira zich terugzakken naar het peloton. Een paar benen minder voorin drukte het tempo echter niet, in de kilometers daarna werd de voorsprong alsmaar verder uitgebouwd. Doordat de kopgroep de punten van de tussensprint opraapte, was Sam Bennett al zeker van zijn puntentrui, als hij de etappe tenminste zou uitrijden. Ook de strijd om de bergtrui was snel beslist. Willems won de punten na 57 kilometer, dus ook voor hem gold dat uitrijden genoeg was.

Lotto Soudal en Deceuninck-Quick-Step waren de ploegen die de verantwoordelijkheid in het peloton op zich namen. Gestaag brachten zij de voorsprong van de koplopers terug. Met nog 25 kilometer te gaan, bij de tunnel onder de Bosporus door, hadden zij nog een minuut over. Acht kilometer later werd het tweede lid van de kopgroep ingerekend, zijnde Akdilek. Dertien kilometer te gaan, voorsprong van een halve minuut. In het peloton was het Bora-Hansgrohe dat veel werk verzette.

Met nog vijf kilometer voor de boeg was het gedaan voor de kopgroep. Astana, Bora-Hansgrohe en Deceunick-Quick-Step maakten hun treintjes klaar om de sprinters op de goede plek te krijgen. Jakobsen en Bennett kwamen allebei veel te vroeg op kop, waarna Ewan de derde hond was en deze etappe wist te winnen. 

Uitslag etappe 6 Ronde van Turkije

1. Caleb Ewan
2. Fabio Jakobsen +0.01
3. Sam Bennett +0.04
4. Simone Consonni "
5. Jon Izaga +0.07 
6. Enrique Unzue "
7. Christophe Noppe
8. Felix Grossschartner
9. Imerio Cima
10. Eduard Grosu

Eindklassement Ronde van Turkije 2019

1. Felix Grossschartner
2. Valerio Conti +0.19
3. Merhawi Kudus +0.25
4. Remco Evenepoel +0.41
5. Edgar Pinto +0.59
6. Jan Polanc +1.07
7. Mauro Finetto +1.19
8. Jhonatan Restrepo +1.26
9. Ganzalo Serrano +1.29
10. Kyle Murphy +1.30

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven