Kogel door de kerk: Viviani en lead-out tekenen meerjarig contract bij Cofidis Algemeen nieuws

Kogel door de kerk: Viviani en lead-out tekenen meerjarig contract bij Cofidis

Door Marijn van den Berge 05 augustus 2019 | 14:18


Na maandenlang van geruchten is het eindelijk officieel: Elia Viviani ruilt Deceuninck-Quick-Step in voor Cofidis. Samen met lead-out Fabio Sabatini maakt hij de overstap naar de Franse ploeg. Beiden tekenen een contract voor meerdere seizoenen, maar het exacte aantal is onbekend.

‘Ik kijk heel erg uit naar het koersen in nieuwe kleuren. Ik heb gezien hoe graag Cofidis me wilde hebben en ze hebben een ambitieus project voorgesteld’, zegt Viviani. ‘Ik waardeer dat ze een dynamische omgeving voor me willen creëren en dat ze het vertrouwen in mij hebben laten zien met het aantrekken van Fabio.’

‘Ik wil nog meer etappes winnen in de Tour de France volgend jaar. Ook zou ik graag Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem willen winnen. Dat zijn mijn doelen voor volgend seizoen bij Cofidis’, aldus Viviani, die bijval krijgt van Sabatini. ‘We zijn heel blij om bij Cofidis te tekenen. Ik ben al sinds 2010 ploeggenoot van Elia en we hebben een goede band. Ik ben blij dat ik mijn carrière samen met hem kan voortzetten. We zullen alles doen voor mooie overwinningen in onze nieuwe kleuren.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws