Definitief: Dumoulin vertrekt bij Sunweb en kiest voor toekomst bij Jumbo-Visma Algemeen nieuws

Definitief: Dumoulin vertrekt bij Sunweb en kiest voor toekomst bij Jumbo-Visma

Door Bram van der Ploeg 19 augustus 2019 | 10:22


Tom Dumoulin verruilt Team Sunweb voor Team Jumbo-Visma, bevestigt de Nederlandse ploeg maandagmorgen. Team Sunweb heeft het vertrek van zijn kopman ook reeds bevestigd. Dumoulin tekent bij Jumbo-Visma een contract voor drie jaar.

Middels een vaststellingsovereenkomst kan het contract van Dumoulin na dit seizoen ontbonden worden bij Sunweb. De hele soap, die maandenlang duurde, komt zo tot een einde. De vaststellingsovereenkomst, een SVO, is een afspraak die wordt gemaakt tussen partijen, die uit elkaar willen. In deze overeenkomst staan alle afspraken en details die onderling zijn gemaakt, alvorens de zaak wordt gesloten. De Telegraaf verwacht dat Sunweb onder meer een afkoopsom heeft laten opnemen in de SVO.

Dumoulin is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging, nadat hij acht jaar bij Team Sunweb heeft gereden. Met die ploeg haalde hij grote successen, met de Giro-winst in 2017 als grootste resultaat. Hij werkte zich bij de ploeg op tot absolute kopman, maar afgelopen jaar sloeg de twijfel toe door het transferbeleid en zijn knieblessure.

Dumoulin met Jumbo-Visma naar de Tour de France

Bij Jumbo-Visma begint Dumoulin aan een nieuw avontuur, maar zijn de doelstellingen hetzelfde. De Telegraaf meldt dat de Tour de France zijn grote prioriteit wordt. Met onder meer ook Primoz Roglic en Steven Kruijswijk in de ploeg moet Jumbo-Visma kunnen wedijveren met Team INEOS. De deal tussen Dumoulin en Jumbo-Visma kwam snel rond, nadat Sunweb en Dumoulin eruit waren.

Via de officiële kanalen laat Jumbo-Visma met een mooie video weten dat Dumoulin nu bij hen hoort. 'Wij zijn Jumbo-Visma, de trots van vele Nederlanders. We hebben één droom; het winnen van de grootste ronde ter wereld. We zijn trots op wat we hebben bereikt en voor de toekomst. Welkom Tom, samen gaan we strijd aan, voor onze droom.' (foto: Sirotti)

LEES OOK: Dumoulin legt vertrek bij Team Sunweb uit: 'Dit voelt als het juiste moment'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws