Gilbert tot veertigste bij Lotto Soudal: 'Hoop team naar hoger niveau te tillen' Algemeen nieuws

Gilbert tot veertigste bij Lotto Soudal: 'Hoop team naar hoger niveau te tillen'

Door Bram van der Ploeg 19 augustus 2019 | 16:34


Philippe Gilbert keert terug op het oude nest bij Lotto Soudal. De Belg tekent een contract voor drie seizoenen, waardoor de 37-jarige klassiekespecialist tot zijn veertigste verbonden is aan de Belgische formatie.

Gilbert reed tussen 2009 en 2011 al voor Lotto, alvorens hij via BMC bij Deceuninck-Quick-Step belandde. Daar won hij dit jaar nog Parijs-Roubaix. 'Ik wil nog steeds racen, dus toen ik hoorde dat ik bij mijn huidige ploeg maar voor één jaar kon blijven, was het duidelijk dat ik wilde veranderen. Lotto Soudal was het meest geïnteresseerd. Ik ken de ploeg, de renners en de staf, de spirit en ik word weer onderdeel van een Belgische ploeg', zo legt Gilbert uit.

Een driejarig contract voor een 37-jarige, dat spreekt vertrouwen uit. 'Mijn doelen liggen in de eendagskoersen en grote klassiekers. Lotto Soudal wordt steeds sterker en we moeten vechten tegen de absolute topteams. Niet door vooraf ambities uit te spreken, maar door resultaten te halen. Ik denk dat de ploeg de afgelopen jaren niet echt een leider heeft gehad in zulke races. Ik hoop het team naar een hoger niveau te tillen, door zelf te presteren en anderen wat te leren. Ik heb nog steeds dezelfde discipline als vroeger en dat helpt me om competitief te blijven. 

Sergeant: 'Leeftijd Gilbert is relatief'

Manager Marc Sergeant legt zijn vertrouwen in de handen van de routinier. 'Hij heeft veel ervaring en heeft alle monumenten gewonnen, op één na', doelt hij op Milaan-Sanremo. 'Zijn leeftijd is relatief, je bent zo oud als dat je je voelt. Hij wil zich nog steeds bewijzen en beter worden, dat is zijn geheim. Hij is het hele jaar actief op de kalender, maar hij zal vooral een grote rol spelen in de Vlaamse en Waalse klassiekers.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws