'Clash tussen zaakwaarnemer Acquadro en Unzue reden voor ellende binnen Movistar' Algemeen nieuws

'Clash tussen zaakwaarnemer Acquadro en Unzue reden voor ellende binnen Movistar'

Door Jannick van der Hooft 26 augustus 2019 | 19:44


Het rommelt binnen Movistar, aldus Carlos Arribas van El Pais. De journalist maakte een opsomming van alle klappen die de ploeg van Eusebio Unzue het afgelopen jaar te verduren kreeg. Volgens hem is een clash met de Spaanse zaakwaarnemer Giuseppe Acquadro het startpunt van de ellende binnen de ploeg geworden.

Veel wielervolgers zullen hem niet kennen, maar toch is Acquadro een grote naam binnen het Spaanstalige wielercircuit. Hij vertegenwoordigt een groot aantal renners uit Zuid-Amerikaanse landen, zoals Nairo Quintana, Richard Carapaz, Ivan Ramiro Sosa en Rigoberto Uran. Ook heeft hij een groot aandeel renners rondrijden binnen het kamp van INEOS en Astana, aldus de Spaanse krant. Er wordt zelfs beweerd dat hij een goede vriend is van INEOS-leider Dave Brailsford.

Acquadro: 'Unzue zal boeten'

De ellende tussen Movistar en Acquadro zou gestart zijn op het moment dat die laatste vertelde dat Carapaz niet langer bij het team zou willen blijven de komende jaren. De spanning tussen Acquadro en Movistar-baas Unzue zou zo hoog zijn opgelopen dat de zaakwaarnemer tijdens de Tour geroepen zou hebben dat Unzue hiervoor zal gaan boeten: 'Ik pak de beste Spaanse wielrenners af die hij wil hebben. Zij gaan ergens anders heen.' Hij zou in zijn tirade de namen van Oscar Rodriguez en Alex Aranburu hebben genoemd ter illustratie.

Hierdoor lijkt het niet vreemd dat het team van Movistar volgend jaar flink wat andere contouren kent. Quintana (ook onder de invloedssfeer van Acquadro) staat op het punt te vertrekken en ook komen enkele renners buiten de Spaanstalige oorden de ploeg versterken. De komst van talenten Gabriel Cullaigh en Johan Jacobs lijkt volgens de krant een gevolg van de opgelopen spanningen.

'Waarom zou ik vertellen dat Carapaz naar Nederland gaat?'

Dat Carapaz nu niet aan de start van de Vuelta staat, is volgens El Pais geen toeval. Acquadro: 'Natuurlijk heb ik niet aan Unzue verteld dat hij naar Nederland ging. Waarom zou ik dat doen als hij toch overal nee tegen zegt?' Het resultaat hiervan is bekend: Carapaz viel tijdens het criterium en moest afzeggen voor de Spaanse rittenkoers. Voer voor speculatie is het daadwerkelijke afzeggen van de Ecuadoriaan. Of de ernst van zijn blessure of de clash tussen de kemphanen de oorzaak is, moet nog maar worden afgewacht.(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws