[Update] Jumbo-Visma drukt geruchten de kop in; Roglic verlengt tot 2023 Algemeen nieuws

[Update] Jumbo-Visma drukt geruchten de kop in; Roglic verlengt tot 2023

Door Marijn van den Berge 10 september 2019 | 14:42


(9 september) Primoz Roglic is bezig met het winnen van zijn eerste grote ronde. Als er geen gekke dingen gebeuren, zal hij niet meer uit de rode leiderstrui van de Vuelta gefietst worden, zoveel is zeker. Hij bouwde de afgelopen dagen zijn voorsprong uit en dat deed hij met behulp van de jonge Tadej Pogacar. Toeval? Sowieso niet omdat ze landgenoten zijn, maar volgens Sloveense geruchten is dat niet de enige reden.

Het Sloveense Zurnal24 schrijft over een gerucht dat in Slovenië rondwaart en waar ook Sloveense Eurosport-commentatoren over spraken. Roglic zou namelijk bezig zijn om onder zijn contract bij Jumbo-Visma uit te komen en een overstap te maken naar UAE Emirates. Roglic' contract loopt eind 2020 af. Zeker na de komst van Tom Dumoulin is de kans aanwezig dat hij bij Jumbo-Visma niet voor zijn doelen in de Tour mag gaan. 

Daarom zou hij graag naar UAE willen, waar hij samen met Pogacar de boel onveilig kan maken. De ploeg heeft verder met Fabio Aru en Daniel Martin klassementsmannen, maar deze twee kwamen in de afgelopen jaren niet verder dan een respectievelijk vijfde en zesde plaats in de Tour van 2017. Verder presteren ze ondermaats. In de Vuelta was duidelijk zichtbaar dat Pogacar en Roglic goed met elkaar overeen komen. Wel heeft de ploeg Davide Formolo aangetrokken, terwijl Martin naar Israel Cycling Academy verkast.

‘De grootste reden dat Roglic weg wil, is dat het Nederlandse team de voorkeur zal hebben voor Nederlandse renners’, weet een Eurosport-commentator, doelend op Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. ‘In de Vuelta zien we hoe goed Roglic met Pogacar kan opschieten. Volgens de geruchten wil Roglic zijn contract gaan verbreken en naar UAE gaan. Dat zou voor hem een goede move zijn, maar ook voor het team, dat iemand naast Pogacar nodig heeft’, aldus de Sloveense commentator. Pogacar zou dan in de Tour voor etappezeges gaan, terwijl Roglic een klassement rijdt.

Update - 10 september 2019 (12.24 uur): Gazzetta weerspreekt Roglic-gerucht

Het gerucht uit Sloveense media dat Primoz Roglic na dit seizoen zou willen vertrekken bij Jumbo-Visma, is tegengesproken door La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse sportkrant meldt dat Roglic zijn contract gewoon uitdient.

Roglic heeft een contract tot eind 2020 bij Jumbo-Visma en zal zich daaraan houden volgens La Gazzetta. In juli meldde De Telegraaf dat zowel Dylan Groenewegen als Roglic zou verlengen tot en met 2023, maar deze contractverlenging werd voor beide renners nog niet officieel gemaakt. Met Groenewegen is enkel een mondeling akkoord, hoever Roglic met Jumbo-Visma is, is niet bekend.

In ieder geval hoeft Jumbo-Visma niet te vrezen dat één van haar paradepaardjes de deur over een ruime maand achter zich dichttrekt. Roglic rijdt volgend jaar nog in het geel en zwart en zal dan besluiten of hij langer bij de ploeg blijft of voor een nieuw avontuur kiest, zegt de krant te weten.

Update - 10 september 2019 (14.40 uur): Roglic verlengt contract bij Jumbo-Visma

Op de tweede rustdag van de Vuelta a Espana heeft Jumbo-Visma het nieuws naar buiten gebracht dat Roglic tot en met 2023 bij Jumbo-Visma blijft. Roglic kwam in 2016 bij de ploeg en zal bij het eindigen van zijn nieuwe contract acht jaar aan de ploeg verbonden zijn.

Na de bekendmaking van de komst van Dumoulin werd er in het wielercircuit gesproken over een mogelijk vertrek van Roglic. Toen had de Sloveen zijn handtekening echter al onder een nieuw contract gezet, ondanks dat hij wist van Dumoulins komst.

Lees hier de reactie van Roglic op zijn contractverlenging!

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws