Zonneveld vreest: 'Van der Poel moet in zijn uppie tegen een overmacht vechten' Algemeen nieuws

Zonneveld vreest: 'Van der Poel moet in zijn uppie tegen een overmacht vechten'

Door Bram van der Ploeg 13 september 2019 | 09:18


Thijs Zonneveld stelt in een column in het Algemeen Dagblad dat Mathieu van der Poel na zijn indrukwekkende ritzege in de Tour of Britain een target op zijn rug heeft richting het WK. Volgens de journalist kan de Nederlander simpelweg geen verstoppertje spelen.

Zonneveld vond de sprint heuvelop van Van der Poel indrukwekkend, maar: 'Veel winnen is niet iets wat zonder gevolgen blijft. Het kan zomaar dat het WK op tactisch vlak de voorbode gaat worden van de komende jaren: dat niemand met VDP naar de streep wil rijden. Zeker niet als die getrokken is bovenop een klimmetje. Hij komt straks in situaties terecht waarin hij in zijn uppie tegen een overmacht moet vechten, waarin zijn tegenstanders er álles aan doen om het niet op een sprint te laten uitdraaien.'

Volgens Zonneveld kan de manier van koersen van Van der Poel overwerk bezorgen aan de Nederlandse ploeg. 'VDP zal straks op het WK heel veel ploeggenoten nodig hebben. Om ál die renners terug te halen die niet met hem naar de streep willen rijden, om hem naar voren te brengen op het moment dat het moet. Maar de grootste uitdaging wordt misschien wel om hem rustig te houden. Als zijn benen straks na een uur of vijf beginnen te kriebelen, dan zit er maar één ding op. Met zes man aan zijn shirt gaan hangen.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws